Hossa má formu, v bodovaní NHL je už piaty

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|19. dec 2011 o 16:27

Hokejisti Chicaga vyhrali päť zápasov za sebou a prebojovali sa na čelo ligy. Marián Hossa zaznamenal v sérii desať bodov.

BRATISLAVA. Hokejisti Chicaga pripomínajú svojimi výkonmi v tejto sezóne rok 2010, ktorý zakončili ziskom Stanleyho pohára. V novembri im síce trochu klesla forma, ale v decembri zas hrajú vynikajúco.

Z ôsmich zápasov prehrali len jediný po nájazdoch a v noci z nedele na pondelok natiahli víťaznú sériu na päť duelov. Triumfom 4:2 nad Calgary sa dostali dokonca na čelo celej NHL.

Hossa je v klube prvý

Slovenských fanúšikov môže tešiť, že na výkonoch Hawks má naďalej veľký podiel Marián Hossa. Ten sa už prepracoval na prvé miesto v kanadskom bodovaní v klube a v lige je už piaty. S 36 bodmi v 32 zápasoch stráca na vedúceho Phila Kessela len tri body.

Trenčan strelil pri víťaznej sérii svojho tímu štyri góly a na šesť prihral. „Cítime sa dobre, v tíme je veľmi dobrá chémia. Osobne som rád, že sa mi darí, ale vychádza to aj zo sily kádra. V rozhodujúcich chvíľach vie rozhodnúť o víťazstve viacero hráčov,“ povedal Hossa prednedávanom pre Chicago Tribune.

Lídri sú zdraví

Dôležitým faktorom je, že kľúčové osobnosti Blackhawks ostávajú zdravé, aj keď proti Flames sa zranil obranca Brent Seabrook.

„Minulý rok boli zranenia to, čo nás najviac brzdilo. Vidíte, ako hráme, keď sme kompletní. Za víťaznou sériou je vidieť tvrdú robotu,“ citoval útočníka Patricka Sharpa Daily Herald.

Výborného krídelníka tréner Joel Quenneville prvýkrát zaradil do útoku k Hossovi a spolupráca skúsených hráčov sa hneď osvedčila. Sharp je v bodovaní klubu o bod za Slovákom.

„Tréner ma postavil do stredu a Marián ostal na krídle. Ide nám to zatiaľ výborne. Uvidíme, dokedy budeme hrať v tomto zložení. Osobne mi nerobí problém hrať centra, zvykol som si na to,“ dodal kanadský útočník.

Marián Hossa strelil v decembri štyristý gól za Chicago

Formu majú udržať zmeny

Quenneville tak znova ukázal, že chce udržať tím vo forme zmenami v zostave. Na začiatku sezóny začal na centri Hossovho útoku krídelník Patrick Kane, ktorý sa postupne presunul späť do elitného útoku Hawks ku kapitánovi Jonathanovi Toewsovi. Pozitívom na hre Chicaga sú aj výkony brankárov. V minulej sezóne bol práve post gólmana ich najväčšou slabinou, keď sa vedeniu nepodarilo udržať víťaza Stanleyho pohára Fína Anttiho Niemiho.

Veľmi dobre chytá v poslednom čase hlavne Ray Emery, ktorý vychytal z trinástich zápasov deväť výhier. Burlivák, ktorý je známy svojou obľubou v boxovaní, chytal v podobnej fome naposledy pred štyrmi rokmi v drese Ottawy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa má formu, v bodovaní NHL je už piaty