Holejová zahviezdila na svetovom šampionáte

Michalovská odchovankyňa. Adriana Holejová strieľa jeden zo svojich gólov na MS.
Michalovská odchovankyňa. Adriana Holejová strieľa jeden zo svojich gólov na MS. (Autor: sita)
Róbert Andrejov|18. aug 2016 o 00:00

Stala sa najlepšou strelkyňou slovenského národného tímu, keď zaznamenala 31 gólov.

MICHALOVCE. Pred niekoľkými dňami sa kvarteto nádejí michalovskej ženskej hádzanej vrátilo zo svetového šampionátu kadetskej kategórie, ktorý sa konal v dňoch 19. až 31. júla v Bratislave.

Iuventu tam reprezentovali brankárka Katarína Muliková a spojky Františka Solárová, Vladimíra Bajčiová a Adriana Holejová.

Všetky štyri patrili medzi opory slovenského družstva, čo dokazuje aj fakt, že až v piatich zo siedmich prípadov bola michalovská zástupkyňa ocenená titulom najlepšia slovenská hráčka zápasu (po dvakrát Bajčiová a Holejová, raz Solárová). Navyše Holejová sa stala najlepšou strelkyňou nášho tímu.

Mohli byť aj vyššie

Iba 17-ročná rodáčka z metropoly Zemplína potvrdila aj na majstrovstvách sveta svoje kanonierske schopnosti. V siedmich dueloch zaznamenala 31 gólov.

„Darilo sa mi predovšetkým v posledných dvoch zápasoch, v ktorých som sa presadila šestnásťkrát. Už aj tie výkony boli podľa mojich predstáv, aj keď mohlo to byť lepšie. V prvých súbojoch som hrala bojazlivo, svoje zohrala aj choroba, ale potom mi stúplo sebavedomie a už to bolo dobré. So svojou streleckou bilanciou som spokojná,“ povedala Adriana Holejová, ktorú organizátori vyhlásili za najlepšiu hráčku svojho tímu v záverečných dvoch vystúpeniach. „Potešilo ma to, posunulo dopredu a dodalo nové sily do ďalšej práce, aby som sa ešte viac zlepšovala.“

Aj vďaka jej produktivite Slovensko postúpilo do osemfinále a celkovo sa umiestnilo na trinástej priečke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Holejová zahviezdila na svetovom šampionáte