Hokejisti Košíc s pokorou mieria za majstrovským titulom

Oceliari odohrali v príprave deväť duelov. Na domácom ľade si poradili s Liptovským Mikulášom 5:2.
Oceliari odohrali v príprave deväť duelov. Na domácom ľade si poradili s Liptovským Mikulášom 5:2. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|8. sep 2017 o 00:00

Sezónu otvoria proti nováčikovi z Detvy.

KOŠICE. Po blamáži so štvrťfinálovým vypadnutím v poslednom ročníku vstupujú košickí hokejisti do novej tipsportligovej sezóny opäť s tými najvyššími ambíciami.

V klube HC Košice nastalo v predchádzajúcich mesiacoch poriadne zemetrasenie.

Nový trénerský tandem Milan Jančuška a Jerguš Bača spolu s novým manažmentom klubu vybudovali z väčšej polovice úplne nové mužstvo, v ktorom sa prvý raz v histórii košického klubu objavili aj legionári zo Švédska, Fínska, Kanady a USA.

Autogramiáda košických hokejistov: fotogaléria

7.9.2017

Nagy: Dve tretiny sme hrali katastrofálne

Prípravu na novú sezónu zavŕšili Košičania pred týždňom generálkovým zápasom s poľským vicemajstrom GKS Tychy, v ktorom zvíťazili až po predĺžení.

Výkon sa k predstavám trénera Jančušku priblížil až v tretej tretine, v ktorej Košičania vyrovnali skóre a napokon rozhodli v predĺžení.

„Dve tretiny sme hrali katastrofálne. Súper nás prekorčuľoval, prepadávali sme a to by sa nám určite nemalo stávať. Nebyť brankára Habala, mohli sme po prvej tretine prehrávať 0:4. V tretej tretine to už bolo oveľa lepšie a napokon sme to zvládli a v predĺžení otočili,“ priznal po zápase kapitán Ladislav Nagy.

Jeho útok s Marekom Hovorkom a Petrom Kafkom strelil Poliakom všetky štyri góly a naznačil, že naozaj by mohol byť košickou légiou skazy.

„Od prvého útoku očakávame to, čo predviedol aj dnes. Trochu ma mrzí, že sa nepridali aj ostatní, pretože s mužstvom, ako bol náš dnešný súper, musia zodpovednosť na svoje plecia zobrať aj iní hráči. To je to, čo od nich očakávame,“ povedal tréner Jančuška po zápase s Tychy.

Ciele sú opäť najvyššie

Vynovený klub vstupuje do sezóny opäť s tými najvyššími ambíciami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Košíc s pokorou mieria za majstrovským titulom