Hokejisti hrali na stavbe, fanúšikov hala sklamala

Počas víkendových zápasov Slovakia Cupu na bratislavskom zimáku pracovali na stavbe  robotníci.
Počas víkendových zápasov Slovakia Cupu na bratislavskom zimáku pracovali na stavbe robotníci. (Autor: SME – TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
Jozef Kotris|13. feb 2011 o 17:15

Turnaj Slovakia Cup sklamal divákov, pre ktorých to bola jedinečná príležitosť za lacnejší peniaz vidieť našich hokejistov.

Ukázať fanúšikom nedokončený zimný štadión v Bratislave a zároveň im ponúknuť duely najlepších slovenských hokejistov s výnimkou hráčov NHL. Víkendový Slovakia Cup doslova šokoval.

BRATISLAVA. Hokej na stavbe. Najvýstižnejší opis toho, ako vyzeral víkendový hokejový turnaj v hlavnom meste.

Fanúšik prichádza na hokej, no v tlačenici sa zdrží hneď pri oplotení štadióna. Teda stavby. Bezpečnostná služba musí každého skontrolovať, aby náhodou nepreniesol dnu nič zakázané.

Kontroly boli nepríjemné a formálne. Hmatom ponižujúco každého diváka pohladkali na bunde, niektorých aj na nohaviciach. Kto by chcel preniesť nožík, nemal by aj tak najmenší problém, napríklad pod peňaženkou a mobilom v taštičke prehodenej cez rameno.

Hrabali sa v kabelkách

Po vstupe cez turnikety ďalšia kontrola: znovu vybrať veci z batohov, esbéeskári nemali problém ani prehrabávať sa dámam v kabelkách. Do hľadiska bez nápojov – konečne pozitívna zmena, na akú v Bratislave na hokeji nebol fanúšik zvyknutý. Obrázky s prečiarknutou fľašou na dverách však vyvesili až po prvom piatkovom zápase. Organizátori vychytávali muchy.

Divák vstúpi do hľadiska, no nevie nájsť svoje miesto. Sektor ako–tak našiel, sedadlá sú očíslované dosť zvláštne. A nikde žiadna navigácia na miesta. Ľudia tak zmätkovali, nadávali na hokejový zväz.

Pred zápasmi hymny. Zneli však dosť zvláštne, zistil to aj fanúšik bez hudobného sluchu. Akoby zo starého magnetofónu. Aj hokejisti sa na seba iba nechápavo pozerali. Na nedokončenom štadióne už boli bránkové kamery, o sporných góloch dokonca aj dvakrát rozhodli. Napriek tomu za bránkami sedeli aj bránkoví arbitri.

Toalety pekné, nové, priestranné. Pred umývadlami si mnohí fanúšikovia čistili bundy. Asi sa opreli, kde nemali. O čerstvo namaľované múry pri sedačkách. Nedokončené sú aj chodby. Síce priestranné, ale holé, špinavé, zaprášené. Nad ich hlavami ešte robotníci v prilbách a oranžových vestách na rebríkoch dorábajú posledné detaily, ďalší si aspoň zadarmo pozreli hokej.

Spadla sedačka

Počas piatkového zápasu Slovákov spadla v spodnom sektore za bránkou po pravej ruke od hráčskych lavíc sedačka. Bez akéhokoľvek dotyku. Na rýchlo dokončených sklápacích tribúnkach bola jednoducho slabo upevnená.

Aby vedenie hokejového zväzu donútilo stavbárov poponáhľať sa s prestavbou štadióna, zorganizovali na ňom turnaj štyroch krajín. Hokejisti boli síce spokojní, hovorili len o mäkkom ľade, ale fanúšikov šokovalo viac vecí.

Za 96 miliónov eur by sa dala postaviť nová hala mimo mesta s vyššou kapacitou. Neboli by ani uzavreté ulice, bolo by kde zaparkovať. Priznal to už aj hokejový šéf Juraj Široký.

Nová aréna nepomôže ani iným športom: ak budú na bratislavskom zimáku prestavenom na multifunkčnú halu chcieť hrať hádzanári európsky šampionát alebo krasokorčuliari svetový, budú musieť pýtať zasa len výnimku.

sm-0214-023f-stadion2.rw.jpg

Tlačenica pred vstupom na toaletu.

FOTO SME – TOMÁŠ BENEDIKOVIČ

sm-0214-023f-stadion3.rw.jpg

Fanúšikovia obdivovali nedokončený štadión spoza plechových zábran okolo stavby.

FOTO SME – TOMÁŠ BENEDIKOVIČ

sm-0214-023f-stadion5.rw.jpg

Bufety zatvorené, pitný režim na prídel. Na jednu vstupenku pol litra vody.

FOTO SME – TOMÁŠ BENEDIKOVIČ

sm-0214-023f-stadion6.rw.jpg

Bubeníka bezpečnostná služba pustila. Dámam však neváhali prehľadať kabelky.

FOTO SME – TOMÁŠ BENEDIKOVIČ

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov