Fehérváry sa vrátil do hry, vyrovnal svoje maximum. Hyman napodobnil Gretzkého

Zach Hyman (v strede) a Martin Fehérváry (vpravo) počas zápasu Edmonton - Washington.
Zach Hyman (v strede) a Martin Fehérváry (vpravo) počas zápasu Edmonton - Washington. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. mar 2024 o 06:30

Martin Fehérváry nastupoval v prvom obrannom páre.

NEW YORK. Hokejový obranca Martin Fehérváry sa po zranení v dolnej časti tela vrátil do zápasového diania. V noci nastúpil za Washington proti Edmontonu.

Caps na ľade tímu vedenom McDavidom prehrali jasne 2:7.

Slovenský zadák si pripísal sedem hitov a dva mínusové body. Na ľade strávil 17 minút a 15 sekúnd. Opäť nastupoval v prvom obrannom páre s Johnom Carlsonom.

Vďaka siedmim hitom vyrovnal svoj sezónny rekord, ktorý v tomto ročníku dosiahol už štvrtýkrát.

Hráči Olejárov si zápas vychutnali. Leon Draisaitl získal štyri body, Connor McDavid tri a Connor Brown strelil svoj prvý gól v sezóne. Zach Hyman zaznamenal hetrik a stal sa prvým hráčom Edmontonu od Wayna Gretzkého, ktorý mal štyri trojgólové zápasy v jednej sezóne.

Kanadský hokejový útočník Zach Hyman z Edmontonu Oilers dosiahol v nočnom zápase NHL svoj štvrtý hetrik v prebiehajúcej sezóne. Podarilo sa mu to ako prvému "olejárovi" od čias legendárneho Waynea Gretzkého, ktorý mal štyri trojgólové zápasy v ročníku 1986/1987. Predtým, v sezónach 1980/1981 a 1983/1984 vytvoril s 10 hetrikmi rekord NHL.

Pomohol im aj brankár Stuart Skinner. Ten na svoj prvý zákrok čakal až do 19. minúty. Z prvých dvoch striel inkasoval, ale na konci prvej tretiny zastavil Alexandra Ovečkina a to vo veľkom štýle. Rusov pokus do odkrytej brány zmaril hodením sa do smeru strely.

Celkovo si kanadský brankár pripísal 23 zákrokov.

VIDEO: Zákrok Stuarta Skinnera proti Alexandrovi Ovečkinovi

Nashville zvíťazil na ľade Winnipegu 4:2 a svoju šnúru zápasov, v ktorých získal aspoň bod, natiahol na trinásť. Počas tejto série Preds jedenásťkrát vyhrali a dvakrát prehrali po predĺžení. Momentálne im v Západnej konferencii patrí šieste miesto.

Kapitán Roman Josi zaznamenal dve asistencie a odohral už svoj 100. zápas, v ktorom prihral minimálne na dva góly svojho tímu. Dokázal to ako piaty stále aktívny obranca NHL.

V súboji prvého a druhého tímu západu prehral Vancouver s Coloradom 3:4 po predĺžení. "Lavíny" ešte v úplnom závere druhej tretiny zaostávali 0:3, ale zápas dokázali otočiť. V 30. sekunde predĺženia rozhodol Valerij Ničuškin.

VIDEO: Víťazný gól Ničuškina proti Vancouveru

Gól a dve asistencie si pripísal Mikko Rantanen, ktorý natiahol svoju sériu zápasov s asistenciou už na 11. Lepší v drese Colorada boli len Cale Makar (13) a Joe Sakic (12).

Práve obranca Makar dosiahol v noci míľnik - odohral svoj 300. zápas v NHL. Pripísal si v ňom dve asistencie a celkovo má v profilige na konte 319 bodov.

NHL - základná časť - 14. marec:


St. Louis - Los Angeles 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Góly: 18. Toropčenko (Leddy, N. Walker), 22. Neighbours (Faulk, Z. Bolduc), 51. Saad (Parayko, Hayes) – 54. Kempe (Doughty, Turcotte)

Winnipeg - Nashville 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)

Góly: 54. Iafallo (Dillon, Namestnikov), 60. Appleton (C. Miller, Samberg) – 7. Nyquist (Josi, Saros), 15. Sherwood (Josi, Co. Smith), 42. F. Forsberg (Nyquist, McDonagh), 42. Zucker (Sissons)

Edmonton - Washington 7:2 (3:2, 2:0, 2:0)

Góly: 5. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 7. McDavid (Bouchard, Draisaitl), 12. Hyman (McDavid, Kulak), 35. Hyman (Nugent-Hopkins), 40. Hyman (Bouchard, Draisaitl), 51. Foegele (R. McLeod, Draisaitl), 51. C. Brown (E. Kane, Henrique) – 9. Mirošničenko, 11. McMichael (Ovečkin, Pacioretty)

/Martin Fehérváry (Washington) nebodoval, pripísal si sedem hitov, dva mínusové body, odohral 17 minút a 15 sekúnd/

Vancouver - Colorado 3:4pp (2:0, 1:1, 0:2 - 0:1)

Góly: 1. J. Miller (Cole, Boeser), 3. Michejev (J. Miller, Zadorov), 25. Zadorov (Garland, DeSmith) – 40. Rantanen (Toews, Mittelstadt), 44. MacKinnon (Makar, Rantanen), 49. Colton (Wood, Girard), 61. Ničuškin (MacKinnon, Makar)


Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fehérváry sa vrátil do hry, vyrovnal svoje maximum. Hyman napodobnil Gretzkého