VIDEO: Na prvý gól čakal 55 zápasov, dostal dvojminútový potlesk a leteli aj čiapky

Hokejista Edmontonu Oilers Connor Brown sa teší z prvého gólu v sezóne.
Hokejista Edmontonu Oilers Connor Brown sa teší z prvého gólu v sezóne. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. mar 2024 o 07:32

Hokejista Connor Brown sa konečne gólovo presadil.

EDMONTON. Hokejový útočník Edmontonu Oilers Connor Brown sa dočkal. Vo svojom 55. zápase v sezóne strelil svoj prvý gól za "Olejárov".

Pri výhre nad Washingtonom 7:2 strelil záverečný gól stretnutia. V čase 51:00 ho pred bránkou súpera našiel spoluhráč Evander Kane a puk sa od Brownovej korčule dostal až za chrbát brankára Kuempera.

Na tvári 30-ročného útočníka bolo vidieť úsmev a pocit uvoľnenia. Radosť mali aj spoluhráči, ktorí to počas gólovej oslavy jasne ukázali.

Výrazní boli aj fanúšikovia. Brownovi tlieskali viac ako dve minúty, stáli pri tom na nohách a niektorí z nich na ľad hodili čiapky, čo sa bežne robí pri strelení hetriku.

"Pre toto hráči milujú hrať v tomto meste," hovoril jeden z komentátorov. Hra chvíľu nepokračovala, Brown sa usmieval a užíval si priazeň publika.

VIDEO: Prvý gól Connora Browna v sezóne

"Znamená to pre mňa veľa. Tento rok sa ofenzívne trápim, bol to boj dať gól," hovoril po zápase Brown. "Ich podpora zažiarila. Fandia mi, bol to skvelý pocit."

Kanaďan tak má po 55 zápasoch na konte jeden gól a päť asistencií.

V NHL je len jediný útočník, ktorý odohral viac ako 55 zápasov a nedal žiaden gól. Nicolas Deslauriers z Philadelphie, ktorý je známy skôr ako bitkár, odohral 56 zápasov s bodovou bilanciou 0+3.

Medzi obrancami sú traja. TJ Brodie je bez gólu 63 zápasov, Dmitrij Kulikov 62 a Iľja Ľjubuškin 60.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Na prvý gól čakal 55 zápasov, dostal dvojminútový potlesk a leteli aj čiapky