Rusi a Ukrajinec v jednom útoku. Sú spolu stále, aj na Vianoce, hovorí tréner Topoľčian

Hokejisti HC Topoľčany.
Hokejisti HC Topoľčany. (Autor: Facebook HC Topoľčany)
Oh my Hockey|12. jan 2024 o 11:30

"Šport má predsa spájať, nie rozdeľovať," hovorí tréner Topoľčian Stantien.

TOPOĽČANY. Klub zo Slovenskej hokejovej ligy HC Topoľčany sa môže pochváliť spojením hráčov zo znepriatelených krajín. Sú raritou.

V ich drese totiž hrávajú v spoločnom útoku Rusi Viktor Šachvorostov a Andrej Legalin spolu s Ukrajincom Oleksandrom Plochotnikom.

Vytvorili elitnú formáciu mužstva a veľmi sa im darí. Trebárs pred týždňom pri výhre proti Trnave zaznamenal každý z nich minimálne štyri body.

Ich spoluprácu si nevie vynachváliť hlavný tréner Roman Stantien. Vyjadril sa, že si nerozumejú len na ľade, ale i v súkromí.

„V tíme chalani vôbec neriešia, či je niekto Rus, Ukrajinec, Američan, alebo Poliak. Proste sú v jednom tíme a idú si za svojím cieľom," povedal pre Nový Čas.

"Všetci traja chalani sú maximálne poctiví a pracovití. Stále sú spolu aj mimo ľadu a poznajú sa. Dokonca aj teraz na Vianoce boli spolu. Je to všetko tak, ako má byť, veď šport má predsa spájať, nie rozdeľovať."

Mančaft tiahnu za výhrami. Vedú tímovú produktivitu s veľkým náskokom pred zvyškom zostavy a patria im aj prvé tri priečky v bodovaní súťaže. Legalin je prvý so 47 bodmi, Plochotnik druhý so 45 bodmi a na tretej pozícii je 43-bodový Šachvorostov.

"Ja som len rád, že mám takých šikovných a poctivých chalanov v tíme. Bodaj by som mal aj ďalších pätnástich takých. Ich ten hokej neskutočným spôsobom baví. Stále trénujú a chcú sa dostať ešte niekde ďalej. Je vidieť, že na sebe pracujú a že sa neuspokoja s tým, čo momentálne predvádzajú," pokračuje kouč.

Ako dodáva, hokej ich spája a nepanuje medzi nimi nijaká nevraživosť. Často spolu trávia čas v posilňovni či vo voľnom čase.

Problém s tým nemá ani Plochotnik, ktorý sa narodil v Chersone. "Je to mladý chalan, ale, samozrejme, berie to tak, že ich Rusi napadli. To je jasné každému! On sem však prišiel hrať hokej, a to je jeho priorita," zdôraznil Stantien.

Topoľčany sa momentálne nachádzajú na druhom mieste tabuľky SHL. Na prvú Žilinu strácajú priepastných 26 bodov, avšak postup do štvrťfinále by im unikol len v prípade dlhodobej krízy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Rusi a Ukrajinec v jednom útoku. Sú spolu stále, aj na Vianoce, hovorí tréner Topoľčian