Magický gól. McDavid zaznamenal 800. bod, je piaty najrýchlejší v dejinách

Connor McDavid a Derek Ryan oslavujú gól.
Connor McDavid a Derek Ryan oslavujú gól. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|22. feb 2023 o 07:04

Rýchlejší ako McDavid bol aj Peter Šťastný.

EDMONTON. Presilová hra, 47. minúta, Edmonton prehráva 1:2. Ak je potreba zvrátiť nepriaznivý stav, všetky oči sa upierajú na Connora McDavida a Leona Draisaitla.

Prvý menovaný zaknihoval sekundárnu asistenciu pri góle Nemca po krásnej akcii. Tento gól bol dôležitý pre históriu. Draisaitl zaznamenal sedemstý, McDavid osemstý bod v kariére.

VIDEO: 700. bod Draisaitla a 800. bod McDavida

Najmä v Kanaďanovom podaní sledujeme honbu za veľkými rekordmi. Jeho výkony majú stále stúpajúcu tendenciu a rok čo rok dokazuje, že je najlepší. Po 58 zápasoch sezóny má 105 bodov.

Na osemstý bod dosiahol ako piaty najrýchlejší hráč v dejinách. Postačovalo mu 545 duelov. Menej potrebovali iba Wayne Gretzky (352), Mario Lemieux (410), Mike Bossy (525) a Peter Šťastný (531).

McDavid sa zároveň stal piatym najmladším hráčom pri dosiahnutí tohto míľnika za Gretzkým, Lemieuxom, Daleom Hawerchukom a Steveom Yzermanom. Má 26 rokov a 39 dní. Ak by sa udalosti vyvíjali ideálne, nezažil by pandémiou poznačené sezóny či skoré zranenia, mohol by sa umiestniť aj vyššie.

Sedemstý bod pritom zaznamenal iba pred štyrmi mesiacmi. Poslednú stovku zvládol v priebehu 58 duelov, v čom je taktiež piaty v histórii - zo 700. na 800. bod rýchlejšie došli len Gretzky, Lemieux, Bossy a Denis Savard.

Novinári sa ho opýtali, kto dostane pamätný puk, keďže znamenal dôležitý moment pre obe hviezdy Oilers. "Dobrá otázka. Gratulujem mu k tak veľkému míľniku. Má skvelú sezónu," pochválil McDavid kolegu Draisaitla po výhre 4:2.

V tomto zápase načal aj deviatu stovku. K asistencii pridal ďalšie dva góly, ktorými rozhodol o dôležitých dvoch bodoch do tabuľky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Magický gól. McDavid zaznamenal 800. bod, je piaty najrýchlejší v dejinách