Je pekné dať gól Slovinsku, ale tím ma potreboval dnes. Český strelec sa kajal po vypadnutí

Dominik Kubalík.
Dominik Kubalík. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|25. máj 2023 o 19:30

Česku sa nepodarilo gólovo presadiť.

TAMPERE. Spojené štáty americké postúpili do semifinále majstrovstiev sveta tretíkrát v rade. Vo štvrťfinále si poradili s Českom.

To vlani získalo bronz po súboji práve proti USA. Medailu nezopakujú. Američanom nedali ani gól a prehrali 0:3.

Išlo o siedmu konfrontáciu týchto krajín vo štvrťfinále. USA vyhrali po štvrtýkrát a zaslúžene, čo priznali aj experti vo vysielaní ČT Sport.

Na turnaji pokračujú bez prehry. Postaral sa o to brankár Casey DeSmith, ktorý pochytal 15 striel. Strelecky sa presadili Coronato, Perbix a Gauthier.

Aktívni a pozorní Američania

Spojené štáty americké boli od úvodu aktívnejším tímom, no Česi im dokázali dlho vzdorovať. Zvolili si skôr cestu trpezlivosti a vyčkávania.

Napriek obrannému štýlu boli disciplinovaní a vyplatilo sa im to v podobe prvej presilovky. Na konci deviatej minúty bol za útočný faul vylúčený Samberg.

Američania sa ubránili a v hre 5 proti 5 prepli na ešte vyššie otáčky. Zhruba minútu po návrate Samberga na ľad otvoril skóre Coronato po odrazoch puku od korčúľ súperových bekov.

Do prostrednej dvadsaťminútovky nastúpili Česi s väčším elánom, keďže v prvej časti vystrelili len dvakrát. Aktívnejšia ofenzíva im napriek úvodnému náporu a viacerým dobrým šanciam nepriniesla gól.

V prvom dejstve bolo na Čechoch cítiť únavu z presunu do Fínska, v druhom sa Američanom rýchlostne aj tvrdosťou vyrovnali. Z toho vyplynulo niekoľko sľubných príležitostí aj súvislý tlak.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Je pekné dať gól Slovinsku, ale tím ma potreboval dnes. Český strelec sa kajal po vypadnutí