Od radosti kričali a búchali hokejkami. Lapšanský: Zvolen nie je béčkový tím

Košičanom oddychový čas pomohol len čiastočne.
Košičanom oddychový čas pomohol len čiastočne. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|4. dec 2021 o 00:30

Oremus: Vyhrať v Košiciach nie je jednoduché.

KOŠICE. „Z môjho pohľadu to bolo 50 na 50. Nepočul som zazvoniť tyčky. Myslel som si, že je to gól a puk sa odrazil od zadnej konštrukcie brány.

Žiaľ, rozhodcovia to zhodnotili inak, čo ma, prirodzene, mrzelo,“ povedal útočník HC Košice Adam Lapšanský.

V zápase so Zvolenom mohol rodák zo Spišskej Novej Vsi v druhej tretine znížiť za stavu 1:3 na rozdiel jedného gólu.

Hoci sa už niektorí jeho spoluhráči na striedačke tešili, arbitri si boli svojim verdiktom istí. Aj z opakovaných záberov sa zdalo, že puk sa po strele Lapšanského odrazil od spojnice tyčí.

„Verím, že ak by to skončilo gólom, ešte by sme dokázali vývoj zápasu zvrátiť v náš prospech,“ uviedol Lapšanský.

Zvolenčania nie sú béčkový tím

Košičania napokon prehrali s úradujúcim majstrom 1:4. Vyše tri minúty pred koncom odvolali brankára, no z veľkého tlaku nedokázali vyťažiť gól.

„Zvolen nie je žiadny béčkový tím. Dokázali si to pohodlne ustrážiť. Chýbalo nám aj kúsok šťastia,“ vravel Lapšanský.

Zvolenčania mali po trojbodovom úlovku zo Steel Arény obrovskú radosť. Pri schádzaní z ľadu hlasno kričali a búchali hokejkami o plexisklo.

„Sme skvelá partia. Navzájom sa povzbudzujeme a to nám dodáva sily. Zápas sme parádne zvládli. Možno to vyzeralo, že to bolo s ľahkosťou, ale nebolo to tak,“ opísal svoje dojmy po stretnutí útočník Zvolena Peter Zuzin.

„Sila Košičanov je aj v tom, že dokážu puk dlho držať v obrannom pásme súpera. Prihrávajú si a dokážu sa pri tom aj vystriedať, zatiaľ čo my sme boli stále pod tlakom. Darilo sa nám však nepúšťať ich do čistých šancí a to bol základ úspechu,“ dodal.

Tréner ich musel stopnúť

V strede zápasu si domáci tím vyžiadal oddychový čas. Fínsky tréner Kalle Kaskinen musel na svojich zverencov výrazne zvýšiť hlas.

Taktický ťah splnil účel. Herný prejav domácich sa v porovnaní s úvodnou tretinou zlepšil, ale na rozbehnutý Zvolen to už nestačilo.

„Povedali sme si, že musíme niečo zmeniť. Hrali sme zbytočne zbrklo. Tréner nás musel stopnúť a upokojiť. Urobil dobre, pretože po time oute to už bolo úplne o niečom inom,“ vravel Lapšanský.

Zvolenčania nechceli nechať nič na náhodu a do Košíc pricestovali už dopoludnia. Aj vďaka tomu mohli na domácich zatlačiť od prvej minúty.

O víťazstve hostí rozhodla veľmi dobre zvládnutá úvodná tretina, po ktorej viedli zvolenskí hokejisti 3:1.

„Dokázali sme rýchlo premeniť šance, ktoré sme si na začiatku vypracovali. Hoci Košičania znížili, podarilo sa nám výsledok ustrážiť,“ skonštatoval Zuzin.

Hokejisti HKM Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen. (Autor: TASR)

Tréner Košíc: Pred Zvolenom mám rešpekt

Spokojnosť so ziskom troch bodov prejavil aj tréner Peter Oremus. Tím sa podľa jeho slov dokázal dobre pripraviť a skoncentrovať od prvej minúty.

„Celý týždeň sme tvrdo pracovali. Vedeli sme, že nás čaká silný súper. Vyhrať v Košiciach nie je jednoduché,“ uviedol Oremus.

Fínsky tréner Košíc zložil Oremusovi na pozápasovej tlačovej konferencii poklonu.

„Veľmi som sa na zápas so Zvolenom tešil. Videl som veľa ich zápasov z minulej sezóny. Mám obrovský rešpekt pred trénerom Oremusom a tým ako doviedol mužstvo vlani k titulu,“ začal hodnotenie stretnutia Kalle Kaskinen.

„Urobili sme jednoduché chyby, ktoré Zvolen potrestal. V prvom vzájomnom zápase u nás doma sme ich dokázali zdolať. Musíme tvrdo pracovať, aby sme najbližšie opäť dokázali zvíťaziť,“ uviedol Kaskinen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Od radosti kričali a búchali hokejkami. Lapšanský: Zvolen nie je béčkový tím