Slováci sa na začiatku báli. Nórov sme trochu podcenili, vravel strelec Sýkora

Kapitán Slovenska Peter Repčík a kapitán Nórska Johannes Lokkeberg v zápase MS do 18 rokov I. divízie.
Kapitán Slovenska Peter Repčík a kapitán Nórska Johannes Lokkeberg v zápase MS do 18 rokov I. divízie. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
SITA|13. apr 2022 o 10:30

Obavy pred zápasom boli na mieste, povedal Feneš.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácia hokejistov do 18 rokov zvládla aj svoje druhé vystúpenie na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta hráčov tejto vekovej kategórie a urobili ďalší krok k vytúženému návratu medzi elitu.

Mladí Slováci v Piešťanoch po Japoncoch (8:2) zdolali aj Nórov 5:2 a po dvoch dueloch sú so šiestimi bodmi na čele šesťčlennej tabuľky.

Rovnako šesť bodov doteraz získali aj Francúzi, po tri body maj na svojom konte Nóri a Dáni, bez bodu sú zatiaľ Japonci a Kazachovia.

V stredu je v Piešťanoch voľný deň, vo štvrtok na tím SR čaká duel proti rovesníkom z Francúzka. Postup si vybojujú dva najvyššie umiestnené tímy po skončení turnaja.

Nechcú hrať hore-dole hokej

Zápas proti Nórom sa pre zverencov trénera Ivana Feneša nezačal dobre. V prvej tretine prehrávali 0:1 aj 1:2 a najtesnejší náskok si severský výber držal až do 36. minúty.

V presilovke potom vyrovnal Adam Sýkora a ešte pred druhou sirénou pridali slovenské góly Markus Suchý a Dalibor Dvorský.

V tretej časti dal bodku za zápasom presný zásah Petra Repčíka.

"V prvej tretine sme sa trochu báli, pretože sme prehrávali. Pred druhou sme si však povedali, čo treba zmeniť. Zmenili sme to a som rád, že sme to zvládli. Bol to hore-dole hokeja a taký my nechceme hrať.

Chceme hrať buď z obrany alebo do útoku. Dohrávali nás a my sme neboli na to pripravení, možno sme Nórov v tomto trochu podcenili. Zvládli sme to a otočili," zhodnotil vo videu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) útočník Adam Sýkora, ktorý k jednému gólu pridal aj asistenciu.

Nemec čakal nižšie tempo

Dve gólové prihrávky zaznamenal proti Nórom obranca Šimon Nemec.

"Zápas mal kvalitu, Nóri celkom jazdili a držali sa polovicu zápasu. Tempo bolo v porovnaní s extraligou nižšie, no ja som očakával, že to bude ešte menej. Nóri mali fakt kvalitu a tempo bolo slušné," poznamenal.

Kouč Ivan Feneš bol po súboji viditeľne spokojný.

"Skvelý večer v Piešťanoch pred úžasnou diváckou kulisou. Na týchto mladých chlapcov prišiel takmer vypredaný štadión.

Je úžasný pocit vidieť, aký je na Slovensku záujem o hokej. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, nesmierne si ho vážime. Súper ukázal, že má extrémnu kvalitu a naše obavy pred zápasom boli namieste," zhodnotil.

Tabuľka I. divízie MS v hokeji U18 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci sa na začiatku báli. Nórov sme trochu podcenili, vravel strelec Sýkora