Lopušanová priviedla Slovenky k výhre, bola pri všetkých góloch

Nela Lopušanová.
Nela Lopušanová. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
TASR|8. feb 2023 o 22:10

Iba 14-ročná hokejistka si pripísala dve asistencie.

Turnaj piatich krajín 2023 v Budapešti

Slovensko - Nórsko 3:2 sn (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 3. Leskovjanská (Lopušanová), 59. Šuliková (Lopušanová, Halušková), rozh. nájazd Nemčeková - 29. Gundersenová (Morsetová, Nybergová), 31. Gundersenová (Morsetová, L. Pedersenová)

Vylúčené: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 32 divákov

Zostava Slovenska: Ivanecká - A. Šulíková, L. Šuliková, Fortunová, Leskovjanská, Drábeková, Vysokajová, Gálisová - Korenková, Kubeková, Lopušanová - Dobiašová, Ištocyová, Nemčeková - Beňáková, L. Halušková, E. Tóthová - Matejková, Rumanová, Šimnová.

BUDAPEŠŤ. Slovenské hokejistky zvíťazili na Turnaji piatich krajín v Budapešti nad hráčkami Nórska 3:2 po samostatných nájazdoch.

Opäť bola pri všetkom dôležitom Nela Lopušanová. Iba 14-ročná hráčka asistovala pri oboch góloch Slovenska a tiež premenila jeden z nájazdov.

Tím fínskeho trénera Arta Sieppiho po prvej tretine viedol tesne 1:0, ale Nórky v druhej časti otočili skóre dvoma zásahmi Silje Gundersenovej.

Na 2:2 vyrovnala 104 sekúnd pred záverečnou sirénou Laura Šuliková a následne sa v nájazdoch presadili všetky štyri slovenské hráčky. Ako víťazný sa napokon ukázal byť nájazd Nikola Nemčekovej v druhej sérii.

V prvom dueli na turnaji prehrali Slovenky v utorok s Maďarskom 6:7, Nela Lopušanová sa vo svojej premiére v "áčku" Slovenska blysla hetrikom.

Vo štvrtok bude ďalším súperom Francúzsko (16.30 h) a turnaj slovenské hráčky ukončia v piatok proti Japonsku opäť o 16.30 h.

Februárové podujatie v Maďarsku slúži pre Slovenky ako príprava pred MS v Šen-čene. V Číne zabojujú v termíne od 11. do 17. apríla na turnaji A-skupiny I. divízie o návrat medzi svetovú elitu.

Hlasy po zápase

Arto Sieppi, tréner SR ženy: "V prvom rade chcem poďakovať dievčatám a tímu, že sa dokázali dostať zo včerajšej prehry. Vytvorili sme si veľa príležitostí na skórovanie a dali sme úvodný gól. Takmer do polovice stretnutia sme mali prevahu a stroskotávali sme na výbornej nórskej brankárke. Potom sme napriek dvom inkasovaným gólom pokračovali v dobrej hre. Hráčky verili systému, bojovali a dočkali sa odmeny v podobe vyrovnania skóre. Dôveroval som dievčatám, že dokážu rozhodnúť v predĺžení alebo v samostatných nájazdoch a zdolajú Nórky. Tešíme sa z toho, že to zvládli a pripravujeme sa na ďalší zápas proti Francúzkam."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lopušanová priviedla Slovenky k výhre, bola pri všetkých góloch