Slováci trápili ďalšieho favorita, Kanade pomohol šťastný gól

Dalibor Dvorský v zápase Slovensko - Kanada na MS do 18 rokov.
Dalibor Dvorský v zápase Slovensko - Kanada na MS do 18 rokov. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)
Sportnet, SITA, TASR|23. apr 2023 o 15:38 (aktualizované 23. apr 2023 o 15:58)

Dvorský nepremenil samostatný nájazd.

MS v hokeji hráčov do 18 rokov 2023

Slovensko - Kanada 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)

Góly: 38. Dvorský (Eperješi), 43. Císar (Kukumberg, Gron), 60. Pekarčík (Štrbák, Dvorský) – 1. Barlow (Price, Allen), 24. Ritchie (Wood, Celebrini), 35. Martone (MacDonell), 54. Celebrini (Wood, Dragicevic)

Rozhodovali: Barcelo (Fr.), Pilný – Rampír (obaja ČR), Dalsgaard (Dán.), vylúčení: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1

1751 divákov

Slovensko: Fürsten – Štrbák, Eperješi, S. Barcík, Baran, Kráľovič, Pišoja, J. Chromiak – Masnica, Dvorský, Cedzo – Pekarčík, Dej, Jenčko – Varga, Kukumberg, Císar – Ridzoň, Párička, Pobežal - Gron

PORRENTRUY. Slovenskí hokejisti prehrali v nedeľňajšom zápase na MS do 18 rokov vo Švajčiarsku s favoritmi z Kanady tesne 3:4.

Zverenci trénera Tibora Tartaľa majú na svojom konte po troch dueloch dva body a v tabuľke sú na 4. priečke.

Účinkovanie v základnej skupine uzavrú mladí Slováci v pondelok 24. apríla o 18.30 h duelom proti Nemcom.

Tí v doterajších dvoch stretnutiach nebodovali a po zápase proti výberu SR ich čaká ešte duel proti Švédom.

Do štvrťfinále postúpia po štyri najúspešnejšie tímy z oboch skupín, výbery z piatych miest absolvujú baráž o udržanie sa medzi svetovou elitou.

JOJ Šport
MS v hokeji do 18 rokov 2023 v TV
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Tréner Tibor Tartaľ pred zápasom s Kanadou mierne upravil útočné formácie a do bránky sa prvýkrát na turnaji postavil Lukáš Fürsten, ktorý nahradil Samuela Urbana.

Slovenskí hokejisti začali zle a už v 50. sekunde inkasovali z hokejky Colbyho Barlowa. Na začiatku druhej časti mal veľkú šancu vyrovnať Dalibor Dvorský, nepremenil však trestné strieľanie.

Potom opäť "udreli" Kanaďania a po zásahu Caluma Ritchieho prehrávali 0:2. Keď zámorský výber skóroval v 35. minúte vo vlastnom oslabení zásluhou Portera Martoneho, s tímom SR to vyzeralo zle.

Dvorský však neskôr napravil zlyhanie z úvodu II. tretiny a v rovnovážnom čase po prihrávke od Lea Eperješiho skorigoval na 1:3.

"Začiatok sme nemali dobrý, nehráme najlepší hokej. Veríme však, že v tretej tretine to otočíme," hovoril autor slovenského presného zásahu po druhej časti v prenose JOJ Šport.

V tretej časti súboj ešte viac zdramatizoval Peter Císar gólom na 2:3, prišlo však vylúčenie Františka Deja a Macklin Celebrini v 54. minúte zariadil opäť dvojgólový náskok pre favorita.

V závere sa síce Slováci ešte snažili niečo s výsledkom spraviť a v záverečnej hre bez brankára Juraj Pekarčík usmernil do bránky súpera nahodený puk od Maxima Štrbáka, vyrovnať sa však už slovenskému tímu nepodarilo.

"Ťažko sa teraz hodnotí tento zápas, sú tam emócie. Mali sme na dosah dobrý výsledok. Myslím si, že nám nemožno nič vytknúť, chceli sme to dotiahnuť do víťazného konca. Zajtra proti Nemcom by mohlo platiť naše napádanie, musíme však hrať aktívne od začiatku až do konca," povedal po súboji autor tretieho slovenského gólu Juraj Pekarčík v prenose JOJ Šport.

VIDEO: Najlepšie momenty zo zápasu Slovensko U18 - Kanada U18

Mladí Slováci hrajú v elitnej kategórii MS hokejistov do 18 rokov po štyroch rokoch. V sezóne 2018/2019 totiž klesli o úroveň nižšie.

Na jar 2020 a 2021 nemali šancu na návrat medzi najlepšie výbery na svete, turnaj A-skupiny I. divízie MS na Slovensku totiž "zrušila" pandémia koronavírusu.

V apríli 2022 však v Piešťanoch nestratili ani bod a vrátili sa medzi elitu. Na tejto úrovni získali slovenskí hokejisti dve medaily, v roku 1999 v Nemecku brali bronz a o štyri roky neskôr v Rusku dokonca striebro.

Tabuľka skupiny A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci trápili ďalšieho favorita, Kanade pomohol šťastný gól