Kríza na Spiši pokračuje. Bude klub reagovať? Nikomu táto situácia nepridá, vraví tréner

Útočník Spišskej Novej Vsi Oleksij Myklucha v súboji so Samuelom Takáčom.
Útočník Spišskej Novej Vsi Oleksij Myklucha v súboji so Samuelom Takáčom. (Autor: TASR)
Samuel Grega|14. feb 2024 o 23:15

Hokejisti Spišskej Novej Vsi majú najhoršiu formu v extralige.

BRATISLAVA. Hokejisti Spišskej Novej Vsi prehrali siedmy zápas v rade a už deviatykrát za sebou sa nedočkali plného bodového zisku. Tri body si naposledy odniesli 7. januára z Humenného.

„Je to náročné, lebo na začiatku sezóny sa nám darilo, všetko nám tam padalo. Hrali sme otvorený, oku lahodiaci hokej, padalo veľa gólov a hráči si to užívali. Teraz to nejde, je to trápenie,“ hovoril po stretnutí obranca "rysov" Juraj Valach.

V stredu podľahli v 43. kole extraligy v Bratislave Slovanu 1:2 a v tabuľke klesli na tretie miesto. Líder z Popradu si po výhre 6:1 nad Banskou Bystricou vylepšil náskok pred druhými Michalovcami už na šesť bodov.

Žiaden iný tím v súťaži nehrá v horšej forme ako práve Spišská Nová Ves, ktorá bola dlho lídrom tabuľky. 

„Je to ťažká situácia. Viedli sme ligu asi 35 kôl. Potom prišla kríza. Nepovedal by som, že herná, ale prestalo sa nám dariť. Nedávame góly s takou ľahkosťou,“ skleslo poznamenal asistent trénera Martin Saluga.

„Teraz nám tie koncovky chýbajú. S jedným gólom u súpera ťažko vyhráme. Musíme zdvihnúť hlavy. Musíme to preklopiť na našu stranu,“ doplnil.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovan - Spišská Nová Ves

Nastanú personálne zmeny?

Viac ako tri góly v jednom zápase Spišská Nová Ves naposledy strelila 30. decembra. Odvtedy sa v dvanástich stretnutiach za sebou nepresadila častejšie.

Hernú krízu intenzívne rozoberali aj počas posledných dní, keď mali kluby voľno. Asistent hlavného kormidelníka Wojnara naznačil, čo budú chcieť zmeniť:

„Riešili sme to celú reprezentačnú prestávku. Snažili sme sa vrátiť k štýlu, ktorý sme hrali predtým. Chceli sme hrať viac v obrane.

Súperi sa pripravujú na play-off. My sa budeme snažiť prezentovať takýmto hokej. Čo najmenej gólov dostať a čakať na nejaký protiútok,“ vraví Saluga.

Útočník Spišskej Novej Vsi Branislav Rapáč (vľavo) v súboji s Daniilom Fominychom.
Útočník Spišskej Novej Vsi Branislav Rapáč (vľavo) v súboji s Daniilom Fominychom. (Autor: TASR)

Podobne sa vyjadril aj Juraj Valach:

„Nálada a atmosféra nie je dobrá. Bude najdôležitejšie teraz hrať na 0:0 čo najdlhšie, aby sa súper nedostal do vedenia. Len tak sa môžeme dostať k víťazstvu.

Ja som veľakrát zažil takéto krízy. Je dôležité nespanikáriť a nerobiť na seba ešte väčší tlak, ako je. V tabuľke sme stále relatívne hore. Dôležité bude sa z toho s prepáčením nepototo… a nájsť nejakú cestu, v niečom tá chyba je.

Keď nájdeme riešenie, niečo, čo nám chýba, tak tou dôslednou hrou a minimalizovaním chýb sa môžeme dostať k víťazstvu a znovu sa nakopnúť na tú vlnu, na ktorej sme boli zo začiatku sezóny,“ dodal Valach.

Saluga odpovedal aj na otázku, či je možné, že nastanú personálne zmeny:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kríza na Spiši pokračuje. Bude klub reagovať? Nikomu táto situácia nepridá, vraví tréner