Po historických draftoch zmar. Šancu majú Šatan či Haronik, ale len teoretickú

Miroslav Šatan ml.

Po historických draftoch zmar. Šancu majú Šatan či Haronik, ale len teoretickú

Miroslav Šatan ml. (Autor: Andreas Robanser)
Miroslav Šatan ml.
Miroslav Šatan ml. (Autor: Andreas Robanser)
Samuel Tirpák, Šimon Čop|28. jún 2024 o 09:30

Draftom by mohli prejsť aj starší hráči, podobne ako v roku 2023 Maroš Jedlička.

LAS VEGAS. Posledné dva drafty boli pompézne. Pre Slovensko priam historické. Skauti z NHL si všímali tunajšie mladé talenty a tie sa umiestnili na popredných priečkach. 

Aj obsah na webe Sportnet však napovie, že tento rok bude iný. Draft v roku 2024, ktorého prvé kolo sa uskutoční v noci na sobotu a zvyšné v sobotu od 17.00 SELČ, bude mať viacero špecifík - a oproti posledným dvom aj to, že z pohľadu Slovenska bude slabší. 

Žiadne isté výbery totiž nie sú. Kým v posledných rokoch sme ich mohli počítať na prstoch dvoch rúk, tentokrát je všetko v teoretickej rovine. 

Je len pár mien, ktoré si skauti všímajú. Po poslednom drafte sa situácia zdala ružovejšia, čakal sa napríklad výber Jakuba Chromiaka. Teraz však jeho meno v predpovediach a rankingoch nefiguruje a nedá sa povedať ani to, že by niektorý Slovák razantnejšie poskočil.

Kto je Samuel Tirpák

Skaut a expert na mladých hráčov, momentálne pôsobiaci aj v zámorskom portáli FCHockey. Jeho hlavným zameraním je skauting Čechov, Slovákov, a zvyšku strednej a západnej Európy. Patrí medzi zakladajúcich členov projektu Oh my Hockey.

Haronik, Šatan alebo Repčík?

Posledných pár rokov sme si už zvykli na silné drafty pre Slovensko. Tento rok ide o slabší draftový ročník najmä z dôvodu, že nie je veľa atraktívnych hráčov, ktorí by oslnili skautov NHL. Ide najmä o hráčov defenzívnych, zatiaľ neproduktívnych, ktorí si raz môžu nájsť cestu do NHL trochu neskôr ako Miloš Kelemen či Pavol Regenda. 

Je však pár mien, ktoré stoja za zmienku, hoci treba povedať, že draft nemá istý nikto a skôr je pravdepodobné, že počet draftovaných Slovákov bude nula.

Kvalitatívne najlepším slovenským hráčom tohto ročníka je podľa skauta Sportnetu Samuela Tirpáka obranca Samuel Kupec. Ide o vysokého defenzívneho beka, ktorý hrá fyzicky, zodpovedne a je vynikajúci čo sa týka pozičnej hry so skúsenosťami z profesionálneho hokeja v Dukle Trenčín. 

Smerom k draftu sa však ešte viac spomínajú dve iné mená. Brankár Martin Haronik a 201-centimetrov vysoký two-way center a syn šéfa Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po historických draftoch zmar. Šancu majú Šatan či Haronik, ale len teoretickú