All in na Stanley Cup. Toronto získalo kapitána Blues, prejde už cez prvé kolo?

Ryan O'Reilly.

All in na Stanley Cup. Toronto získalo kapitána Blues, prejde už cez prvé kolo?

Ryan O'Reilly. (Autor: TASR/AP)
Ryan O'Reilly.
Ryan O'Reilly. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|18. feb 2023 o 20:00

Do výmeny medzi Torontom a St. Louis sa zapojili aj Minnesota Wild.

TORONTO, ST. LOUIS. Taktika mlčanlivosti, v ktorej sú majstri New York Islanders, sa Torontu zjavne vyplatila. Meno Ryan O’Reilly sa s Maple Leafs nijako vážne nespájalo – a zrazu bol oznámený trejd.

„Javorové listy“ tentoraz konajú ostražito. Svoje interné záležitosti si vážne strážia. Hoci sa pri nich hovorilo skôr o zisku Patricka Kanea, vybrali si skúseného centra zo St. Louis.

Spolu s tridsaťdvaročným lídrom angažovali aj o rok mladšieho útočníka Noela Acciariho výmenou za útočníkov Michaila Abramova a Adama Gaudettea, voľbu v prvom a treťom kole draftu 2023 a v druhom kole draftu 2024.

Nie je prekvapením, že Kyle Dubas patrí medzi najaktívnejších manažérov. Sklamaní už zažili fanúšikovia Toronta veľa. Najvyšší čas zrušiť kliatbu a dostať sa ďalej, než do prvého kola.

Tieň niekdajšieho ja?

Ciele Toronta sú najvyššie. Často omieľané žarty bokom – kvalitatívne majú tím na to, aby dokázali v play off dôjsť ďaleko.

Pri O'Reillym fanúšikom iste neušlo, že jeho čísla v tejto sezóne nie sú na úrovni z minulých rokov. Po 40 stretnutiach má na konte 12 gólov a 7 asistencií.

O jeho líderstve nikto nepochybuje. Dva a pol roka bol kapitánom v St. Louis a pred necelými štyrmi rokmi zdvihol v ich drese Stanley Cup. Vie, čo potrebujete, aby ste sa stali šampiónmi.

Aj čísla sú ale dôležité. Bude O'Reilly pre nový tím posilou?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»All in na Stanley Cup. Toronto získalo kapitána Blues, prejde už cez prvé kolo?