V play-off AHL si môže zahrať sedem Slovákov. Viacerí môžu byť o týždeň voľní na MS

Marián Studenič v drese Texas Stars.
Marián Studenič v drese Texas Stars. (Autor: Texas Stars)
Oh my Hockey|18. apr 2023 o 12:35

Víťaz AHL získa Calder Cup. Kedy sa predstavia v play-off Slováci?

NEW YORK. V noci z utorka na stredu začína play-off AHL. Vo vyraďovacích bojov farmárskej súťaže si zahrajú aj viacerí Slováci.

V AHL do play-off postupuje 23 tímov. Sedem z Pacifickej divízie, šesť z Atlantickej a po päť z Centrálnej a Severnej.

V prvom kole sa hrá na dva víťazné zápasy, v druhom a treťom na tri. Konferenčné finále a finále Calder Cupu sa rozhodnú štyri víťazné zápasy.

Víťaz získa Calder Cup. Minulý rok zvíťazil tím Chicago Wolves aj s Richardom Pánikom. Obhajca ale v tejto sezóne nepostúpil do play-off.

Do vyraďovacích bojov nepostúpili tímy Pavla Regendu (San Diego) a Samuela Kňažka (Cleveland) a skončila sa im tak klubová sezóna. Aj keď Regenda bol zranený, obaja by mali byť dostupní pre potreby reprezentácie.

Do play-off postúpili tímy Šimona Nemca (Utica Comets), Miloša Kelemena (Tucson), Martina Chromiaka (Ontario), Mariána Studeniča (Texas), Martina Pospíšila (Calgary), Adama Sýkoru (Hartford) a Maxima Čajkoviča (Syracuse).

Nemec, Kelemen, Chromiak a Sýkora budú hrať v prvom kole, ktoré sa odohrá od 19. do 24. apríla.

Tímy Studeniča, Pospíšila a Čajkoviča postúpili priamo do druhého kola.

Pavúk play-off AHL 2022/2023

Pavúk play-off AHL.
Pavúk play-off AHL. (Autor: theahl.com)

Šimon Nemec nastúpi s Uticou Comets v prvom kole proti farme Montrealu. Víťaz stretnutia štvrtého a piateho tímu divízie postúpi do ďalšieho kola, kde sa stretne s Torontom, ktoré vyhralo severnú divíziu.

Miloš Kelemen sa po dlhšom pobyte v NHL vrátil do AHL. Tucson Roadrunners sa do play-off dostali z posledného postupového miesta Pacifickej divízie. Do organizácie patrí aj Michal Mrázik, ten ale v AHL odohral počas sezóny len jeden zápas.

V prvom kole čaká Tucson veľká výzva. Nastúpi proti nim farma Seattlu, Coachella Valley Firebirds, ktorí v tomto ročníku skončili na druhom mieste v celej AHL.

Zaostali len za výberom Calgary Wranglers, za ktorých odohral 20 zápasov aj Martin Pospíšil. Calgary si tak automaticky vybojovalo postup do druhého kola, kde ich bude čakať najnižšie nasadený tím z postupujúcich tímov Pacifickej divízie.

Tým môže byť aj Ontario Reign s Martinom Chromiakom. Klub z Kalifornie postúpil zo šiesteho miesta a v prvom kole narazí na farmu Colorada.

V prvom kole nebude hrať ani Marián Studenič. Jeho Texas Stars ovládli Centrálnu divíziu a ich súper vyjde z dvojice Iowa - Rockford.

Stále len osemnásťročný Adam Sýkora odohral na konci sezóny dva zápasy v AHL. Jeho Hartford postúpil z piateho miesta Atlantickej divízie a v prvom kole bude čeliť Springfieldu.

Šancu zahrať si vo vyraďovacích bojoch môže dostať aj Maxim Čajkovič. Prospekt Tampy Bay síce strávil väčšinu sezóny v lige ECHL, ale dva zápasy stihol aj v AHL. Do tímu Syracuse ho povolali aj pred play-off. Tam sa druhý tím Severnej divízie stretne s tretím Rochesterom.

Slováci v play-off AHL

1. kolo play-off:

Springfield - Hartford (Sýkora) - 20., 22., prípadne 23.4.

Utica (Nemec) - Laval - 20., 22., prípadne 23.4.

Coachella -Tucson (Kelemen) - 20., 22., prípadne 24.4.

Colorado - Ontario (Chromiak) - 20., 22., prípadne 23.4.

2. kolo play-off:

Syracuse (Čajkovič) - Rochester - 22., 23., 29.4., prípadne 30.4., 7.5.

Calgary (Pospíšil) a Texas (Studenič) svojich súperov a rozpis zápasov ešte nepoznajú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»V play-off AHL si môže zahrať sedem Slovákov. Viacerí môžu byť o týždeň voľní na MS