Najlepší za posledných 30 rokov? Nemec prepisuje knihu rekordov AHL

Šimon Nemec v drese Uticy Comets.
Šimon Nemec v drese Uticy Comets. (Autor: Twitter Utica Comets)
Šimon Čop|17. apr 2023 o 11:50

Slováci potvrdili, že je na nich v dôležitých chvíľach spoľahnutie.

BRATISLAVA. Viete, kto strelil gól, ktorý rozhodol o postupe Uticy Comets do play-off AHL? Ak ste si tipli meno Šimon Nemec, urobili ste správne.

Jeden z najväčších talentov slovenského hokeja je mužom veľkých situácií. Jeho góly prichádzajú, keď ich mužstvo najviac potrebuje. Zápas čo zápas je lepší a srší z neho sebavedomie.

VIDEO: Gól, ktorým Nemec rozhodol o postupe

V poslednom období zveľaďoval historické zápisy American Hockey League. Neušli mu ani bradaté rekordy, jeden z nich mal takmer päťdesiat rokov.

Extrémne dôležitý gól strelil v uplynulom týždni aj Oliver Okuliar a rozhodol o historickom postupe Hradca Králové do finále českej Tipsport extraligy. Okrem dvojice menovaných v zahraničí zaujali aj Samuel Kňažko, Tomáš Tatar či Tomáš Marcinko.

Šimon Nemec

Z mladých nádejí Slovenska sa s prechodom do zámoria najlepšie vyrovnal asi Šimon Nemec. Jeho výkony vygradovali až natoľko, že sa môžeme domnievať, že nebyť úžasnej sezóny New Jersey Devils, už by bol hrával v prvom tíme.

Namiesto toho sa zlepšuje na farme v AHL, ale to jeho vývoju vôbec neškodí. Ako sa ukazuje, svoje výkony naďalej graduje.

Posledný týždeň sa v jeho podaní dá charakterizovať vetou „čo zápas, to rekord“. Dvojka posledného draftu si uchmatla historické prvenstvá.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Najlepší za posledných 30 rokov? Nemec prepisuje knihu rekordov AHL