Rok McDavida alebo revanš Floridy? Finále Stanley Cupu prinesie tuhý boj i nový rekord

Hokejisti Floridy a hokejisti Edmontonu.

Rok McDavida alebo revanš Floridy? Finále Stanley Cupu prinesie tuhý boj i nový rekord

Hokejisti Floridy a hokejisti Edmontonu. (Autor: TASR/AP)
Hokejisti Floridy a hokejisti Edmontonu.
Hokejisti Floridy a hokejisti Edmontonu. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|7. jún 2024 o 08:00

Redaktori predpovedajú výsledok finále Stanley Cupu.

NEW YORK. Nastáva posledný súboj. Súboj medzi tímom, ktorý tiahne najlepší hokejista v súčasnosti, a mužstvom, ktoré do finále prišlo dokončiť, čo sa mu vlani nepodarilo.

Bitku o Stanley Cup v roku 2024 zvedú Edmonton Oilers a Florida Panthers. "Olejári" čakali na finálovú účasť od roku 2006 a poslednýkrát vyhrali ešte v roku 1990. "Panteri" sa svojho prvého titulu zatiaľ nedočkali.

Na jednej strane nastúpia odhodlaní Connor McDavid a Leon Draisaitl. Majú po krk frustrácie z minulých rokov, no určite si zároveň uvedomujú, že kto padne vo finále, skončí sezónu ako najsmutnejší tím.

Na druhej strane sú to práve Panthers, kto má čerstvejšie spomienky na finále a vedia, z čoho sa poučiť. V doterajšom priebehu play-off prešli cez troch špičkových brankárov a nad súpermi zväčša dominovali.

V tomto finále môže rozhodnúť aj to, kto sa najlepšie popasuje s vyše 4000-kilometrovou vzdialenosťou medzi mestami. Tak vzdialení ešte od seba účastníci posledného súboja o Stanleyho pohár nikdy neboli.

Tak či onak, spoľahlivo tipovať finále NHL? Nadľudská úloha. Už vo finále konferencie nastali dve prekvapenia. Jediný správny tip z redaktorov mal Daniel Vágner, ktorý správne trafil výsledok série medzi Floridou a Rangers. Postup Edmontonu nepredpokladal nikto.

Tabuľka správnych tipov v play-off (dokopy sa hralo 14 sérií):

Meno

Správne tipy na víťaza

Správne tipy na výsledok série

Šimon Čop

9

5

Daniel Vágner

9

5

Samuel Grega

8

2

Samuel Tirpák

5

4

Finálová séria odštartuje v noci zo soboty na nedeľu o 2.00 SEČ na ľade Floridy.

Florida Panthers - Edmonton Oilers

Napätie a očakávanie. To charakterizuje fanúšikov oboch klubov. V ostatných rokoch sa často stávalo, že Stanleyho pohár získavali tímy, ktoré ho mali v nedávnej minulosti. Tentoraz to je iné.

Je síce už zvykom, že sa do finále z Východnej konferencie prebojováva floridské mužstvo, ale prípadná výhra Cats by ešte posilnila rivalitu medzi nimi a Tampou Bay Lightning, ktorí boli v nedávnej dobe najlepším tímom v NHL.

Výhra Edmontonu by znamenala sviatok nielen pre toto mesto, ale pre (takmer) celú Kanadu. Posledným kanadským klubom, ktorý vyhral Stanley Cup, je Montreal Canadiens. Bolo to ešte v roku 1993.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rok McDavida alebo revanš Floridy? Finále Stanley Cupu prinesie tuhý boj i nový rekord