Edmonton je krôčik od konferenčného finále, Rangers vyrovnali stav série

Radosť hráčov Edmontonu Oilers.
Radosť hráčov Edmontonu Oilers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. máj 2022 o 06:28

V noci z utorka na stredu sa v NHL hrali dva zápasy.

NEW YORK. Hokejisti New Yorku Rangers zvládli vyrovnať stav série druhého kola play off proti Caroline Hurricanes na 2:2. Vyhrali aj druhý domáci zápas.

Carolina má vo vyraďovacích bojoch zaujímavú bilanciu. Doteraz vyhrali "hurikáni" všetkých šesť domácich stretnutí, no zároveň prehrali všetkých päť na ľade súperov.

Rangers boli od začiatku duelu efektívnejší. Stav stretnutia otvoril v 14. minúte Vatrano a o dve minúty sa k nemu pridal Fox. V druhej tretine sa presadil iba Mika Zibanejad v 37. minúte. V 52. minúte strelil posledný gól zápasu Copp.

Jediným strelcom, ktorý prekonal Igora Šesťorkina, bol Fín Teuvo Teräväinen. V 47. minúte znižoval na 1:3.

"Nabrali sme sebavedomie," pochvaľuje si forvard New Yorku Andrew Copp. "Vyhrali sme dva zápasy, hrali sme v nich dobre a dokopy sme dostali len dva góly. Musíme na tejto víťaznej vlne doraziť späť do Caroliny."

Oilers krôčik od postupu

Dva postupové mečbaly získali Edmonton Oilers pri domácej výhre nad Calgary 5:3. "Olejári" vyhrali tretí zápas v rade.

Už 21 sekúnd po úvodnom buly naštartoval svoj tím Ryan Nugent-Hopkins. V desiatej minúte sa presadil Hyman a v 19. minúte Kane, čo dalo domácim po prvej tretine už trojgólový náskok.

"Plamene" však postupne začali znižovať. Dvomi rýchlymi gólmi v 30. minúte sa zásluhou Lindholma a Backlunda dostali na jednogólový rozdiel.

O vyrovnanie sa kurióznym gólom postaral v 51. minúte Rasmus Andersson. Záver však patri Edmontonu. V 57. minúte sa presadil Nugent-Hopkins a výsledok 5:3 zavŕšil Evander Kane gólom do prázdnej brány.

NHL - play off - druhé kolo - 25. máj:


NY Rangers - Carolina 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Góly: 14. Vatrano (Copp, Fox), 16. Fox (R. Lindgren, Copp), 37. Zibanejad (R. Lindgren, Vatrano), 52. Copp (Strome) – 47. Teräväinen (Aho)

Brankári: Šesťorkin 30/31 - Raanta 24/28

Stav série 2:2.


Edmonton - Calgary 5:3 (3:0, 0:2, 2:1)

Góly: 1. Nugent-Hopkins, 10. Hyman (McDavid, Draisaitl), 19. Kane (Draisaitl, Ceci), 57. Nugent-Hopkins (Barrie, Yamamoto), 60. Kane – 30. E. Lindholm (Hanifin, Toffoli), 30. Backlund (Tanev), 51. R. Andersson

Brankári: Smith 29/32 - Markström 21/25

Stav série 3:1 pre Edmonton.



Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Edmonton je krôčik od konferenčného finále, Rangers vyrovnali stav série