Špičkový hráč, hoci na otca nikdy nedosiahol. Vyhrá Stastny Stanley Cup?

Paul Stastny.

Špičkový hráč, hoci na otca nikdy nedosiahol. Vyhrá Stastny Stanley Cup?

Paul Stastny. (Autor: SITA/AP)
Paul Stastny.
Paul Stastny. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|27. aug 2022 o 07:00

Na definitívne rozhodnutie ohľadom kariéry Paula Stastneho sa čakalo dlho.

RALEIGH. Keď sa hokejová kariéra Petra Šťastného chýlila ku koncu, ešte si stihol zahrať za slovenskú reprezentáciu na zimnej olympiáde a vytiahol ju do elitnej kategórie majstrovstiev sveta. Pamätníci by neverili, že je to tak dávno, už 27 rokov.

Najlepšie o tom vypovedá skutočnosť, že slávnejší z jeho synov, Paul Stastny, má pred sebou posledný rok, možno ešte zopár rokov kariéry. Veterán si po dlhom procese vyrokoval pokračovanie v NHL.

Stastny sa upísal tímu Carolina Hurricanes. Vzhľadom na jeho vek, keďže čoskoro oslávi 37 rokov, ide o vynikajúcu šancu.

Otca totiž neprekonal vo viacerých ohľadoch, no ani v tom najpodstatnejšom. Aj jemu sa zatiaľ vyhýba Stanley Cup, hoci hrával za niekoľkých favoritov – St. Louis Blues, Winnipeg Jets či Vegas Golden Knights.

Zmení to sezóna 2022/23? Motivácia nebude len na jeho strane. Aj fanúšikovia a celá organizácia „hurikánov“ už roky bažia po pohári, na ktorý majú reálnu šancu.

Zatiaľ sa im ale nedarí dostať ďalej, ako do druhého kola či finále konferencie play off, ktoré je naprieč športovým svetom často označované ako najťažšie.

Rýchla pomoc

Veteráni v Stastného rokoch už nemôžu počítať s dlhodobými zmluvami. Len ročný kontrakt podpísal už po druhý raz za sebou.

Tentoraz však musel výrazne znížiť platové nároky. Pred rokom si zarobil 3 750 000 dolárov. V ročníku 2022/23 dostane len 1 500 000 dolárov.

Vďaka platovému bonusu môže dostať o pol milióna dolárov navyše a to v prípade, že vyhrá Stanley Cup. Manažment sa mu tým pádom postaral o ďalšiu motiváciu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Špičkový hráč, hoci na otca nikdy nedosiahol. Vyhrá Stastny Stanley Cup?