Povolali ho, keď bol s deťmi v parku. Kochov debut v NHL tromflo len šesť Slovákov

Patrik Koch v drese Arizony Coyotes.

Povolali ho, keď bol s deťmi v parku. Kochov debut v NHL tromflo len šesť Slovákov

Patrik Koch v drese Arizony Coyotes. (Autor: X / Arizona Coyotes)
Patrik Koch v drese Arizony Coyotes.
Patrik Koch v drese Arizony Coyotes. (Autor: X / Arizona Coyotes)
Šimon Čop|8. mar 2024 o 10:05

Stal sa prvým rodákom z Malaciek v Národnej hokejovej lige.

TEMPE. Prišlo to sčista-jasna. Mnohí hokejoví fanúšikovia na Slovensku to prespali. 

V piatok ráno sa tak mohli radovať z dvoch správ. Nielen preto, lebo Arizona Coyotes povolali Patrika Kocha do NHL, ale najmä z toho, že aj naozaj debutoval v ich drese. Raz ho už totiž do prvého tímu presunuli, ale premiéry sa nedočkal. 

Obranca, ktorý je v zámorí len prvý rok, sa predstavil na domácom ľade Arizony v zápase proti Minnesote. Jeho debut vyzeral asi tak, ako sa očakávalo - dostal viac trestných minút než odohral. 

Škoda len, že ho neoslávil víťazstvom. Yotes prehrali 2:5 a prehĺbili trápenie, keďže od 24. januára vyhrali len dva zápasy.

Tretí v sezóne, deviaty v Arizone

Koch patrí k zaujímavej enkláve slovenských hokejistov, ktorí nikdy neprešli draftom, no vďaka výkonom v Európe a najmä pozvánkam do reprezentácie zaujali v zámorí. 

Za Tucson odohral v prebiehajúcej sezóne 47 zápasov so ziskom 11 (1+10) bodov. So 67 trestnými minútami patrí k najvylučovanejším hráčom mužstva. 

Na prvý pohľad nezaujímavé čísla. Koch však nie je platený od bodov. Aj v Česku zveľaďoval štatistiky faulmi omnoho častejšie než gólmi a asistenciami. A predsa si našiel cestu až do NHL. 

Stal sa tretím slovenským debutantom v sezóne po Šimonovi Nemcovi a Martinovi Pospíšilovi. 

Okrem toho je 97. slovenským hokejistom v najlepšej lige sveta a deviatym v Arizone po Ladislavovi Nagyovi, Radoslavovi Suchom, Brankovi Radivojevičovi, Michalovi Handzušovi, Marcelovi Hossovi, Richardovi Pánikovi, Milošovi Kelemenovi a Adamovi Ružičkovi.

Je tretím Slovákom, ktorý v tejto sezóne nastúpil v drese Arizony. Naposledy nastúpili traja Slováci v jednom tíme v sezóne 2021/22, keď si za New Jersey Devils zahrali Tomáš Tatar, Marián Studenič a Christián Jaroš. 

A radosť urobil aj rodnému mestu. Je prvým hráčom v NHL z Malaciek. 

Deti debut nezaujímal

Aj pre Kocha bolo povolanie do prvého tímu príjemným prekvapením. Dozvedel sa o ňom, keď si plnil milé otcovské povinnosti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Povolali ho, keď bol s deťmi v parku. Kochov debut v NHL tromflo len šesť Slovákov