Mal psychicky týrať hráčov, vracia sa do NHL. Babcock si priznal chyby a chce sa poučiť

Mike Babcock.
Mike Babcock. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|4. aug 2023 o 08:42

Columbus sa po zlej sezóne rozhodol riskovať.

COLUMBUS. Kontroverzný tréner Mike Babcock sa vracia na lavičku NHL. Urobil tak len rok potom, čo ohlásil koniec trénerskej kariéry.

Kouča s bohatými skúsenosťami najali Columbus Blue Jackets. Urobili to napriek jeho povesti, preto sa nevyhnú tlaku médií.

Šesťdesiatročný tréner sa do ligy vracia po viac ako trojročnej odmlke. V minulosti trénoval Anaheim, Detroit aj Toronto a nikde sa nevyhol excesom.

"Či som spokojný s tým, čo sa o mne hovorilo, keď som odišiel? Nie. Ale urobil som niečo zle? Určite áno," vyjadril sa pre Sportsnet.

Krátko po jeho odchode boli medializované jeho praktiky s mladými hráčmi. Napríklad Mitcha Marnera žiadal, aby mu dal zoznam hráčov od najtvrdšie pracujúcich po "flákačov". V minulosti sa správal zle aj voči veteránom ako Chris Chelios či Johan Franzén, ktorému spôsobil psychické problémy.

"V prvom rade chcem povedať, že na tieto otázky odpovedám stále dookola," vyjadril sa. "Robím to rád, pretože nemám čo skrývať. Nesnažím sa utekať pred niečím, čo som kedysi urobil. Myslím si, že je dôležité priznať si akúkoľvek chybu, aby ste sa potom mohli snažiť polepšiť."

V klube sa ho neboja. Obranca Zach Werenski sa nedávno vyjadril, že verí, že Babcock urobil za svojou minulosťou hrubú čiaru.

"Nemyslím si, že by na to ostatní v tíme mali nejaký iný názor. Chalani sú podľa mňa naozaj nadšení, vlastne to tak vyzerá z rozhovorov s tými, ktorí sa s ním už stretli," povedal pre NHL.com.

"Modrokabátnici" nepostúpili do play-off už v troch sezónach po sebe. V poslednom ročníku patrili medzi najhoršie mužstvá v súťaži.

Preto sa rozhodli pre risk. Babcock má za sebou osemnásť rokov trénovania v NHL a viac ako 700 víťazných zápasov. Je jediným trénerom v Triple Gold Clube, vyhral olympijské hry, majstrovstvá sveta aj Stanley Cup.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mal psychicky týrať hráčov, vracia sa do NHL. Babcock si priznal chyby a chce sa poučiť