Začínal na francúzskom štadióniku. Je kráľom USHL, bude jednotkou Slovenska?

Matej Marinov v drese Slovenska.
Matej Marinov v drese Slovenska. (Autor: Jakub Homoľa)
Šimon Čop|20. dec 2022 o 10:00

Pokračuje v rodinnej hokejovej tradícii.

BRATISLAVA. Sú to už roky, čo začínal MATEJ MARINOV s hokejom v malom mestečku. Pôvodne bol preňho len zábavou, veď vo Francúzsku, kde vyrastal, nemá veľkú tradíciu.

Aby mohol naďalej rásť, nasledovalo sťahovanie do Nitry a potom do USA. Tam je dnes najlepším brankárom prestížnej USHL a už ho kontaktujú aj známe univerzity.

Devätnásťročný Nitran je pripravený na novú výzvu. S reprezentáciou nemá veľa skúseností, no jeho raketový rast ho predurčuje do roly kandidáta na post brankárskej jednotky Slovenska na blížiacich sa MS do 20 rokov, čo potvrdil aj Rastislav Staňa.

Marinov v rozhovore priblížil, v čom tkvie jeho vynikajúca forma, s akými cieľmi pôjde reprezentácia do vrcholového turnaja, aké bolo hokejové detstvo vo Francúzsku a čo mu poradil otec, ktorý reprezentoval Slovensko na juniorskom šampionáte pred 26 rokmi.

Prvý prípravný zápas Slovenska pred majstrovstvami sveta do 20 rokov proti Nemecku sa skončil prekvapivou prehrou 0:5. Čo sa stalo?

Bol to len prvý zápas, z ktorého sa musíme poučiť. Výsledok podľa mňa nezodpovedá tomu, ako sme hrali.

Nenalomilo to trochu náladu v kabíne?

Bola to trochu studená sprcha. Otvorilo nám to oči, aby sme pochopili, o čom je medzinárodný hokej. Ako však hovorím, bol to prvý zápas, verím, že to bude už len lepšie.

Táto generácia je známa sebavedomím. S akým cieľom pôjdete do blížiaceho sa šampionátu?

Netreba sa pozerať veľmi ďaleko, radšej byť skromní a od zápasu k zápasu bojovať. Zakaždým sa chceme sústrediť na najbližší zápas, každý chceme vyhrať, bez ohľadu na súpera. Uvidíme, kam nás toto nastavenie dovedie.

V skupine na vás čakajú Fíni, Američania, Švajčiari a Lotyši. To znie veľmi sľubne, čo poviete?

Určite môžeme uhrať veľmi dobré výsledky. Máme na to tím, šikovných chalanov. Máme to vo vlastných rukách.

Nebojíte sa, že vás príliš nahlodá absencia Juraja Slafkovského?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Začínal na francúzskom štadióniku. Je kráľom USHL, bude jednotkou Slovenska?