Riskantný krok mi vyšiel, vraví Mišiak. Víťaz USHL dúfa, že ho draftujú čo najvyššie

V Nových Zámkoch nedostával dosť priestoru, v Amerike zažiaril.

0
Martin Mišiak.
Martin Mišiak. (Autor: Jakub Homoľa)

Útočník Martin Mišiak začal sezónu medzi mužmi v Nových Zámkoch, ale sťahoval sa do USA, kde hral za Youngstown Phantoms v USHL. Prestup bol viac ako úspešný.

Mišiak s tímom vyhral celú ligu a v play-off bol najproduktívnejší hráč tímu.

„Všetko je na malom priestore, liga je omnoho rýchlejšia. Je to tými rozmermi, ale aj tým, že sú to ešte moji rovesníci, majú veľa energie,“ opisoval zmenu oproti extralige.

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2023

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2023 a v nej vyše 100 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Samuela Honzeka a Adama Gajana, profil Dalibora Dvorského, 18 rozhovorov, preddraftové rebríčky a mnoho ďalšieho. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

E-knihu k dispozícii na stiahnutie nájdete na konci článku.

V rozhovore sa vyjadril aj k poznámke riaditeľa Nových Zámkov, ktorý bol sklamaný z Martinovho oznámenia prestupu a prezradil, ktorému tímu odmalička fandí.

V polovici sezóny ste zamierili do americkej USHL a rovno ste ju vyhrali. Aké to boli pocity?

Neuveriteľné. Riskantný krok mi nakoniec vyšiel, som za to veľmi rád. Je to neuveriteľný pocit vyhrať túto súťaž.

Ako sa vám hralo za Youngstown Phantoms?

Hralo sa mi perfektne. Mal som veľa priestoru na ľade, hral som aj v presilových hrách, sem-tam nejaké oslabenia. Tréneri mi dávali veľkú dôveru, myslím si, že som potvrdil to, čo odo mňa čakali. Hralo sa mi fakt skvelo.

Sledujte draft naživo na Sportnete

Aj tento rok vám Sportnet ponúkne živé draftové štúdio, ktorého moderátorom bude redaktor Šimon Čop a jeho hosťami budú skauti Samuel Tirpák a Jakub Hromada. Jeho súčasťou budú okamžité detailné analýzy, dozviete sa zaujímavosti o draftovaných hráčoch či zo zákulisia samotného draftu. Budete môcť sledovať prvé kolo (29. 6. od 1.00 SELČ) aj zvyšok draftu (29. 6. od 17.00 SELČ).

V play-off ste boli tretí najproduktívnejší hráč ligy a najproduktívnejší hráč tímu. Čomu pripisujete tieto výkony?

Povedal by som, že dobre načasovaná forma. Cítil som to na sebe, každým zápasom som sa zlepšoval. Pomohli mi aj spoluhráči z päťky – Whitelaw a Lachance. Mal som pri sebe dobrých hráčov. Všetko to do seba sadlo, som za to rád.

Martin Mišiak a Róbert Bačo v zápase proti Kanade.
Martin Mišiak a Róbert Bačo v zápase proti Kanade. (Autor: TASR/AP)

Vo finále ste nastúpili proti Slovákom Matejovi Marinovovi a Mariánovi Moškovi. Komunikovali ste? Podpichovali ste sa?

S Matejom Marinovom sme sa trochu podpichovali aj cez zápas. Myslím si, že nakoniec to aj Maťo zobral celkom dobre, bola to sranda.

Ako vyzerá podpichovanie brankára cez zápas?

Poviem mu niečo počas nejakej skrumáže pred bránou alebo na rozcvičke.

Aký bol život v Amerike?

Úplne iný ako tu v Európe, je to veľký rozdiel prísť zo Slovenska do USA. Išiel som z mužskej šatne naspäť k svojim rovesníkom, bol tam veľký rozdiel.


Samuel Grega pochádza z liptovskej dediny Hybe. Študuje žurnalistiku v Anglicku. Zo športov najradšej sleduje hokej, hlavne NHL, kde ho okrem samotných zápasov fascinujú aj pokročilé štatistiky. V Sportnete je súčasťou blogu Oh My Hockey, kde píše o najlepšej hokejovej lige sveta. Rád číta, moderuje, rekreačne športuje a hrá na hudobných nástrojoch.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Príbehy hokejových nádejí»Riskantný krok mi vyšiel, vraví Mišiak. Víťaz USHL dúfa, že ho draftujú čo najvyššie