Vlastný klub mu poplietol meno. Fehérváryho čakajú minúty proti Pastrňákovi či Matthewsovi

Martin Fehérváry

Vlastný klub mu poplietol meno. Fehérváryho čakajú minúty proti Pastrňákovi či Matthewsovi

Martin Fehérváry (Autor: SITA/AP)
Martin Fehérváry
Martin Fehérváry (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|25. sep 2024 o 14:15

Viac minút proti elitným súperom odohral v celej NHL len jeden obranca.

WASHINGTON. Hokejisti Washingtonu Capitals odohrali v noci na stredu druhý prípravný zápas pred sezónou 2024/25. Bostonu podľahli 2:4. 

Na súpera herne nestačili. Síce boli počtom striel na bránku aktívnejší, no “medvedi” hrali nebezpečnejšie, čoho dôkazom je ich dominancia v počte vysoko nebezpečných šancí, očakávaných gólov a i v hlavnej štatistike, teda v počte gólov. 

Do duelu, na rozdiel od toho prvého proti Philadelphii, premiérovo zasiahol i Martin Fehérváry. 

Slovenský obranca bol najlepším hráčom tímu z hlavného mesta Spojených štátov. Podľa indexu GameScore Impact Card mal na vývoj zápasu len pozitívny vplyv, ako v obrane, tak v útočení.

Keď bol Fehérváry na ľade v hre 5 proti 5, Capitals vystrelili 18-krát, kým Bruins iba 8-krát a pri odčítaní zblokovaných a nepresných striel zistíme, že vo Fehérváryho prítomnosti sa Boston dostal len k dvom strelám na bránku, Washington k šiestim. Na nebezpečné gólové šance to bolo 4:1, na góly 1:0.

Rýchli a tvrdí 

Iste, ide “iba” o prípravný zápas. Avšak aj ten môže ukázať, kto prišiel do kempu ako pripravený. 

Fehérváry čoskoro oslávi 25. narodeniny. Je preňho dôležité, aby sa v tomto veku naďalej zlepšoval. 

Ani prípravu nenecháva na náhodu. V onom prípravnom stretnutí ukázal, v čom je najlepší. Poctivo bránil, rozdal tri bodyčeky a zablokoval šesť striel. 

Postupoval podľa filozofie mužstva. Caps chcú byť v novej sezóne rýchli a fyzickí. “Tento rok budeme tvrdým súperom,” sľúbil sám Fehérváry v rozhovore pre NHL.com. 

Takýto štýl mu bude sedieť. Nielenže bol v ročníku 2023/24 najčastejšie bodyčekujúcim obrancom tímu so 188 “hitmi”, ale s rýchlosťou 39 kilometrov za hodinu bol najrýchlejším bekom celej NHL v sezóne 2022/23.

V článku sa dočítate

  • Z akého hľadiska má druhú najťažšiu rolu v celej NHL
  • Proti ktorým súperom odohral v sezóne 2023/24 najviac minút
  • Kto by mohol byť jeho partnerom v obrannej dvojici
  • Čo povedal o ambíciách či nových posilách
  • Aká kuriozita sa mu stala s menom na drese

Najviac odohral proti Pastrňákovi 

Bratislavský rodák sa pred časom trápil so zranením. Nebolo vážne, no napokon vyhodnotil, že nebude pokúšať šťastie a nenastúpil v kvalifikácii na ZOH 2026. 

Washington ho potrebuje zdravého. Ako dokázala analýza, ktorú sme na webe priniesli už po vypadnutí Caps v prvom kole posledného play-off, bol nepostrádateľný a kľúčový. 

Mal len 24 rokov, ale bol to prvý muž, na ktorého tréner Spencer Carbery ukázal, keď šlo do tuhého a bolo treba ubrániť najväčšie hviezdy. Ťažšiu rolu mal v celej NHL iba jeden obranca, Moritz Seider z Detroitu, ktorý pred týždňom podpísal sedemročnú zmluvu s celkovým zárobkom 59,85 mil. dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vlastný klub mu poplietol meno. Fehérváryho čakajú minúty proti Pastrňákovi či Matthewsovi