Michalovce pod novým trénerom ešte neprehrali, Košičania atakujú negatívny rekord

Fotka zo zápasu Košice - Michalovce.
Fotka zo zápasu Košice - Michalovce. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|19. feb 2024 o 08:15

Radovan Puliš skóroval po viac ako dvoch mesiacoch a rozhodol východniarske derby.

KOŠICE. Šieste východniarske derby sezóny medzi Košicami a Michalovcami prinieslo v košickej Steel Aréne vyrovnaný zápas so šťastnejším koncom pre Zemplínčanov, ktorí dokázali u obhajcu titulu vyhrať aj tretí zápas.

Po dvoch vyrovnaných tretinách, v ktorých každé z mužstiev strelilo po jednom góle a využilo jednu presilovku, necelú poldruha minútu pred koncom tretej tretiny o všetkom rozhodol svojim druhým gólom v zápase Radovan Puliš.

Michalovský útočník skóroval po viac ako dvoch mesiacoch. Košičanom na víťazstvo nestačili ani ďalšie dva góly Tomáša Mikúša, ktorý vletel do zostavy majstra ako víchor a po príchode z Nových Zámkov strelil v troch zápasoch už 5 gólov.

O jednej chybičke

Košičania nevyužili príležitosť preskočiť Michalovce v tabuľke a čo je pred play-off nie práve najlepším signálom, prehrali už jedenásty domáci zápas v sezóne a atakujú tak negatívny klubový rekord spred dvoch rokov.

Vtedy prehrali v základnej časti v Steel Aréne o jeden zápas viac.

„Bol to vyrovnaný zápas. Mali sme v prvej tretine viacero presiloviek aj šancí, nastrelili sme pár tyčiek, ale nemali sme to šťastie, aby sme strelili viac gólov. Potom sa hralo hore dole.

Bol to celkovo super zápas, ktorý mohol skončiť hocijako. Potrebujeme už konečne vyhrať takýto do poslednej minúty vyrovnaný zápas,“ povedal po zápase košický tréner Dan Ceman.

Tomáš Mikúš priznal, že sa zo svojich dvoch gólov po prehre ani veľmi neteší.

„Najmä po takomto zápase. Hrali sme dobre, robili sme, čo sme mali. Ale na druhej strane musíme dať kredit aj súperovi.

Dal viac gólov a vyhral. S blížiacim sa koncom sa hrá už taký play-off hokej.

Aj dnes sa to ukázalo. Bolo to o jednej chybičke, jednom detaile,“ dodal Mikúš narážajúc na situáciu pred rozhodujúcim gólom, púred ktorým prišlo zaváhanie ďalšieho nového hráča v drese Košíc obrancu Shawna Lalonde pri forčekingu súpera za košickou bránkou.

VIDEO: Zostrih zápasu HC Košice - Michalovce

Mikúš taký štart v novom mužstve ešte nezažil

V Mikúšovi príchod do Košíc zobudil strelecké inštinkty. V Nových Zámkoch strelil vo vyše štyridsiatich zápasoch 9 gólov, v košickom drese strelil už 5 v troch doteraz odohraných zápasoch: „Takýto štart si nepamätám nikde. Ešte som to nezažil. Ale je to aj vďaka chlapcom v našej lajne a celému mužstvu.

Chcem sa poďakovať celej kabíne aj klubu za to, ako ma prijali. Od príchodu sú to len samé pozitíva. Budem robiť všetko pre to, aby som sa odvďačil“.

Ako priznal výborne mu sadli aj spoluhráči v útoku Michal Chovan a Joona Jääskeläinen.

„Veľmi mi pomohli v prvých zápasoch, kedy som si musel zvyknúť na nový systém, na nové veci, ktoré odo mňa vyžadoval tréner. Uľahčili mi to. Cítiť medzi nami chémiu a zatiaľ nám to ide,“ dodal Mikúš.

Košičania ostali päť kôl pred koncom na štvrtom mieste tabuľky, ale majú už len trojbodový náskok pred Nitrou.

Počas najbližšieho dvojkola odohrajú dva zápasy na ihriskách súperov, v piatok na Slovane a v nedeľu vo Zvolene.

Podľa Mikúša sa budú snažiť nielen potvrdiť postavenie pred play-off, ale ho aj vylepšiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Michalovce pod novým trénerom ešte neprehrali, Košičania atakujú negatívny rekord