Ocenil prácu spoluhráčov. Útočník Minnesoty napodobnil Gáboríka

Útočník Minnesoty Wild Matt Boldy v súboji s Nicolasom Royom.
Útočník Minnesoty Wild Matt Boldy v súboji s Nicolasom Royom. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. apr 2023 o 10:35

Míľniky dosiahli aj dvaja útočníci Dallasu.

NEW YORK. Americký útočník Jason Robertson sa stal šiestym hráčom tohto ročníka NHL, ktorý pokoril hranicu 100 bodov. Podarilo sa mu to pri víťazstve Dallasu nad Nashvillom 5:1, keď dosiahol bilanciu 1+3.

Zároveň je prvý hráč v histórii Dallasu (predtým Minnesota North Stars), ktorý dosiahol na stobodovú métu od čias Dina Ciccarelliho v ročníku 1986/87 (103). Doterajším maximom 23-ročného Robertsona bolo 79 bodov z uplynulej sezóny.

V tom istom zápase pútal pozornosť aj ďalší útočník Dallasu Joe Pavelski. Skúsený center sa stal piatym hráčom narodeným v USA, ktorý v histórii profiligy zaznamenal aspoň jedenásť sezón s 25 gólmi.

Pridal sa ku Keithovi Tkachuckovi a Mikeovi Modanovi, ktorým sa to podarilo v trinástich ročníkoch, Patrick Kane a Joe Mullen to dosiahli jedenásťkrát.

Útočník Vegas Golden Knights Pavel Dorofejev vo svojej prvej sezóne v NHL premiérovo dosiahol dvojgólový zápas a pomohol k výhre nad Minnesotou.

V drese Minnesoty si pripísal gól a asistenciu Matt Boldy, ktorý sa stal druhým hráčom organizácie s 30 gólmi v ročníku pred dovŕšením 22 rokov.

Pred ním sa to podarilo v dvoch sezónach (2001/2002 a 2002/2003) iba slovenskému útočníkovi Mariánovi Gáboríkovi.

Dvadsaťjedenročný útočník Boldy nastrieľal v predošlých ôsmich zápasoch až jedenásť gólov, no za vlastným úspechom vidí tímovú prácu: "Hrám vo formácii so skvelými spoluhráčmi. Jednoducho to tam padá."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ocenil prácu spoluhráčov. Útočník Minnesoty napodobnil Gáboríka