Halák je nadšený. Prezradil, čo ho na skúške v Caroline najviac motivuje

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|7. nov 2023 o 07:30

Podľa vysvetlenia klubu by Halák mohol byť až tímovou trojkou.

RALEIGH. Hoci v lete jasne odkázal všetkým generálnym manažérom, že ešte chce chytať v NHL, miesto sa preňho nenašlo až do novembra. Jaroslav Halák dostal šancu a musí sa jej chytiť.

V pondelok začal trénovať s tímom Carolina Hurricanes. Klub ho pozval na skúšku, keďže potrebuje vyriešiť brankársku situáciu.

Organizácia oznámila, že jeden z ich brankárov Frederik Andersen má zdravotné problémy s krvnou zrazeninou. Termín jeho návratu je nejasný, preto siahla po Slovákovi ako najlepšom stále dostupnom brankárovi.

V pondelok sa okolo veterána zhŕkla skupinka novinárov, aby vyzvedali o jeho prvých dojmoch.

"Bol to môj prvý deň v klube. Všetko bolo skvelé. Teraz si chcem oddýchnuť a uvidíme, čo prinesie zajtrajšok. Chcem to brať deň po dni a uvidíme, kam to povedie," podelil sa.

VIDEO: Jaroslav Halák na tréningu v Caroline

O tom, že sa presunie do Raleigh, sa dozvedel v sobotu.

"Nechcete vidieť kohokoľvek zraneného, no zároveň som nadšený, že mi zavolali a dnes som tu," pokračoval. "Prvý tréning je za mnou. Bolo to ťažké, ale snáď sa budem postupne zlepšovať."

Halák má povesť spoľahlivej dvojky. Ak nastúpi v prebiehajúcej sezóne do NHL, bude patriť k najskúsenejším brankárom. V 17 sezónach nastúpil do 581 stretnutí v dresoch Montrealu, St. Louis, Washingtonu, NY Islanders, Bostonu, Vancouveru a NY Rangers.

Láka ho méta 300 výhier v súťaži. Ak by ju dosiahol, podarilo by sa mu to ako 40. brankárovi v dejinách.

"Motivuje ma dostať sa na číslo 300. Je to jeden z mojich cieľov spolu s výhrou Stanley Cupu," priznal.

Fanúšikovia polemizujú o tom, či "hurikánom" Haláka vôbec treba. Po Andersenovom zranení manažment povolal z farmy 24-ročného Pjotra Kočetkova, ktorý v NHL k dnešnému dňu odchytal 30 zápasov.

Klub svoje zmýšľanie vysvetlil na oficiálnych webových stránkach. S Halákom majú plány ako s poistkou.

"Raanta a Kočetkov spolu zrejme budú počas najbližšieho času chytávať, ale manažment vie, že zranenie sa môže prihodiť kedykoľvek. Hypoteticky, čo ak Raanta alebo Kočetkov vypadnú už zajtra proti Buffalu?

Tímu by zostával jeden zdravý z tejto dvojice a Yaniv Perets, ktorý má za sebou len 4 zápasy na profesionálnej úrovni a všetky v ECHL," znie vysvetlenie, podľa ktorého by bol Halák pravdepodobne až brankárskou trojkou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák je nadšený. Prezradil, čo ho na skúške v Caroline najviac motivuje