Pittsburgh vyradil číslo Jaromíra Jágra. Boli to najlepšie roky v živote, spomínal

Jaromír Jágr máva divákom.
Fotogaléria (15)
Jaromír Jágr máva divákom. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|19. feb 2024 o 06:55

V Pittsburghu odohral jedenásť sezón.

PITTSBURGH. Klub Pittsburgh Penguins vyradil v noci z nedele na pondelok dres legendárneho českého hokejistu Jaromíra Jágra. Jeho číslo 68 si už nikto ďalší v týchto farbách neoblečie.

Stalo sa to pred zápasom s Los Angeles Kings. Pred ním sa uskutočnil 40-minútový ceremoniál, pri ktorom si Čecha poctili predstavitelia a hráči klubu, rôzne legendy i fanúšikovia.

"Môžete sa opýtať kohokoľvek v Česku či v Európe. Keď poviete "Jaromír Jágr", okamžite myslia na Pittsburgh Penguins. Tých jedenásť rokov tu bolo skvelých. Asi najlepších v mojom živote. Ďakujem vám za to," povedal vo svojom príhovore.

VIDEO: Vyradenie dresu Jaromíra Jágra

Sidney Crosby o ňom vyhlásil: "Keď sa pozriete do hokejových dejín, on patrí k hráčom, na ktorých musíte myslieť. Skutočnosť, že hral tu a že tu zanechal taký odkaz, to, čo dosiahol v kariére, je neskutočné. Máme šťastie, že môžeme byť súčasťou týchto momentov."

Fotogaléria zo slávnostného ceremoniálu vyvesenia dresu Jaromíra Jágra

Ceremoniál však nebol jedinou vecou, do ktorej sa 52-ročný rodák z Kladna zapojil. V priebehu víkendu si zatrénoval so súčasnou zostavou Pittsburghu a dokonca sa zúčastnil na rozkorčuľovaní pred duelom proti Los Angeles.

Stal sa tretím hokejistom v klubových dejinách s vyradeným číslom po Mariovi Lemieuxovi a Michelovi Briereovi a štvrtým Čechom s touto poctou po Dominikovi Hašekovi, Patrikovi Eliášovi a Milanovi Hejdukovi.

V Pittsburghu hral jedenásť rokov, počas dvoch bol kapitánom. V 806 zápasoch pozbieral 1079 bodov. Jeho kariéra sa však odchodom z klubu zďaleka neskončila, uzavrel ju ako druhý najproduktívnejší hráč v dejinách NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pittsburgh vyradil číslo Jaromíra Jágra. Boli to najlepšie roky v živote, spomínal