Ďalší Slovák v prvom kole? Expert sa pozrel na budúcoročný draft

Jakub Chromiak.
Jakub Chromiak. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
Oh my Hockey|3. júl 2023 o 17:41

V rokoch 2022 a 2023 bolo v prvom kole draftu zvolených dokopy päť Slovákov.

NEW YORK. Od draftu do NHL v roku 2023 ubehlo len niekoľko dní. Skauti však nelenia - ich pozornosť okamžite smeruje k budúcoročnému výberu nováčikov.

Preddraftové rebríčky síce budú počas leta a na jeseň pribúdať pomalšie, avšak jeden z uznávaných expertov už vydal svoj prvý ranking pred draftom 2024. Ten sa uskutoční približne o rok, pravdepodobne v Las Vegas.

Ak sa nestane prekvapenie, pre Slovensko bude menej úspešný ako výbery v rokoch 2022 a 2023. Optimistické vyhliadky však hovoria, že by sme sa opäť mohli radovať z prvokolovej voľby.

Potvrdil to aj spomínaný rebríček. Ellis zoradil mená 32 talentovaných mladíkov, teda zoznam tých, čo by sa podľa neho dostali do prvého kola, ak by sa draft konal už dnes.

Patrí medzi nich aj slovenský zadák Jakub Chromiak. V rebríčku obsadil 29. priečku. Keďže sa Ellis vyjadril len k najlepšej desiatke, nevedno, čo ho na mladíkovi v službách Sudbury Wolves (OHL) zaujalo najviac.

Jakub je mladším bratom útočníka Martina Chromiaka. Ten hráva v AHL na farme Los Angeles Kings, ktorí si ho v roku 2020 zvolili v 5. kole draftu. Reprezentoval Slovensko na MS 2023.

Ellisov prvý rebríček vedie kanadský center Matthew Celebrini. Nasleduje ho Američan Cole Eiserman a tretí je bieloruský supertalent Arťom Levšunov. Národnostnú rôznorodosť dopĺňa štvrtý Rus Ivan Demidov či siedmy Fín Aron Kiviharju. Pätnáste miesto obsadil český bek Adam Jiříček, mladší brat Davida Jiříčka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalší Slovák v prvom kole? Expert sa pozrel na budúcoročný draft