Diváci sa vrátia na hokej. Kluby ich chcú mať viac

M. Bartánus. Ilustračná snímka.
M. Bartánus. Ilustračná snímka. (Autor: TASR)
SITA|14. jan 2022 o 14:03

25-percentné naplnenie nič nerieši.

BRATISLAVA. V piatkových zápasoch 29. kola najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku sa prvýkrát objavia fanúšikovia od 23. novembra 2021.

Diváci teda na štadiónoch z dôvodu prísnych protipandemických opatrení chýbali takmer dva mesiace a rovnako dlho chýbal klubom aspoň obmedzený príjem zo vstupného.

Aktuálne ich môže byť na štadiónoch do 25 percent kapacity.

"Dúfame, že aj fanúšikov extraligového hokeja potešilo umožnenie návštevy športových podujatí a prídu nás podporiť v týchto neľahkých časoch.

Napriek radosti z prítomnosti divákov v hľadiskách však musíme upozorniť kompetentných, že 25-percentné naplnenie kapacity nie je postačujúce z hľadiska finančnej kondície klubov a ekonomicky prakticky nič nerieši.

Tento postoj sme viackrát prezentovali aj na stretnutí so štátnym tajomníkom pre šport Ivanom Husárom a splnomocnencom vlády pre šport Karolom Kučerom," uviedli slovenské hokejové kluby v spoločnom stanovisku.

"Tento stav je dlhodobo ekonomicky neudržateľný. Veríme, že vo veľmi krátkom čase nájdeme s kompetentnými riešenie, ako výpadky kompenzovať, napríklad vypísaním dotácií a grantov pre slovenský šport.

Chceme spoločne so zodpovednými inštitúciami hľadať aj možnosti, ako postupne zvyšovať percentuálnu návštevnosť slovenských štadiónov napriek stále pretrvávajúcej pandemickej situácii," dodali v stanovisku kluby.

Dnešný program (14. 1.) - 29. kolo:

17.00 MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC Slovan Bratislava
17.30 HC´05 Banská Bystrica - HK Nitra
18.00 HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves
18.00 HK Poprad - HC Košice /ODLOŽENÉ/
18.00 HC GROTTO Prešov - HKM Zvolen
18.00 HC Nové Zámky - HK Dukla Trenčín

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Diváci sa vrátia na hokej. Kluby ich chcú mať viac