Pomohol mu odchod spoluhráča. Karlsson hrá ako v časoch najväčšej slávy

Erik Karlsson.

Pomohol mu odchod spoluhráča. Karlsson hrá ako v časoch najväčšej slávy

Erik Karlsson. (Autor: TASR/AP)
Erik Karlsson.
Erik Karlsson. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|4. nov 2022 o 08:00

Švédsky obranca stratil elitného spoluhráča a prebral post lídra.

SAN JOSE. Keď mal Karlsson puk, brankári aj obrancovia sa mali na pozore. Vždy vedel čímsi prekvapiť, bol výnimočnou ofenzívnou silou, defenzívy súperov prekonával, akoby nič ľahšie neexistovalo.

To sa dialo, kým bol obrancom Ottawy Senators. Sedemdesiatbodové sezóny uňho neboli raritou. Raz dokonca nazbieral 82 bodov!

Potom ho získali do San Jose. Karlsson prišiel v rámci veľkého trejdu pred ročníkom 2018/19 a zrazu jeho výkony klesali.

Hviezda zhasla, bol skôr priemerom, niektorí o ňom hovorili ako o škodcovi vo vlastnom tíme. Na jeho hre sa podpísali ťažké zranenia, bol tieňom hráča z hlavného mesta Kanady.

Do San Jose prišiel vyhrať Stanley Cup, no tak, ako stagnoval on, padali výkony tímu a zo „žralokov“ sa stal jeden z najhorších tímov NHL.

Zdá sa však, že v Kalifornii momentálne majú aspoň malý dôvod na radosť. Erik Karlsson je späť!

Zbiera tri body na zápas

Dva duely na začiatku sezóny v Prahe neboli práve najpríjemnejšie. San Jose ani Karlsson ani raz nezabodovali. Už v úvode ročníka dostali fanúšikovia správu, že to v aktuálnej sezóne nebude oveľa pozitívnejšie ako v minulej.

Navyše sa báli o obranné rady. Aj s Karlssonom v zostave bol najviditeľnejšou postavou defenzívy bradatý Brent Burns, ktorý v lete vymenil San Jose za Carolinu.

Karlsson? Málokto veril, že sa švédsky bek kedysi pripomínajúci Jacka Sparrowa ešte niekedy nabudí k výkonom, aké predvádza dnes.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pomohol mu odchod spoluhráča. Karlsson hrá ako v časoch najväčšej slávy