Člen Triple Gold Clubu podpísal kontrakt v AHL. Dôvodom sú ZOH

Eric Staal (vpravo) v drese Minnesoty Wild s Tomášom Hertlom (vľavo).
Eric Staal (vpravo) v drese Minnesoty Wild s Tomášom Hertlom (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|15. jan 2022 o 09:45

Eric Staal nastupuje za tím Iowa Wild.

DES MOINES. Útočník Eric Staal podpísal profesionálny skúšobný kontrakt s tímom Iowa Wild, ktorý je farmárskym tímom Minnesoty Wild v AHL.

Tridsaťsedemročný Staal tak urobil kvôli tomu, aby sa pripravil na ZOH v Pekingu, ak ho vedenie tímu Kanady povolá. Magazín TheAthletic informoval, že kanadský zväz bol so skúseným centrom v kontakte.

"Myslím, že šanca reprezentovať Kanadu je niečo, čo sa nedá len tak odmietnuť," povedal Staal. "Je to špeciálna vec a bola by to pre mňa veľká česť," dodal.

V poslednom čase korčuľoval a trénoval sám. Tvrdí, že stále má chuť hrať a bol by nadšený možnosťou ísť na olympiádu. Podarilo sa mu to už aj pred dvanástimi rokmi, keď vo Vancouveri pomohol domácemu výberu získať zlato.

Jeho štart v AHL bol úspešný. Proti tímu Chicago Wolves dal gól, pridal asistenciu a stal sa druhou hviezdou zápasu. Jeho tím vyhral 4:3.

Staal ma stále chuť hrať, a ak príde opäť ponuka z NHL, je otvorený návratu:

"Hovoril som s viacerými tímami, ale žiadna konkrétna príležitosť ešte nebola. Práve preto korčuľujem, udržiavam sa vo forme, aby som bol pripravený."

Eric Staal je skúsený veterán, ktorý má za sebou 1293 zápasov v NHL. Pripísal si v nich 1034 bodov za 441 gólov a 593 asistencii.

Hral za Carolinu, New York Rangers, Minnesotu, Buffalo a Montreal. V roku 2006 vyhral ako hráč Caroliny Stanleyho pohár a je členom Triple Gold Clubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Člen Triple Gold Clubu podpísal kontrakt v AHL. Dôvodom sú ZOH