Dôležité dátumy: Kedy sa v NHL uskutoční draft či uzávierka prestupov?

Nathan MacKinnon so Stanley Cupom.
Nathan MacKinnon so Stanley Cupom. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|10. okt 2022 o 13:45

Dva tímy už majú za sebou prvé zápasy základnej časti NHL.

NEW YORK. Po úvodnom pražskom dvojzápase medzi tímami San Jose Sharks a Nashville Predators (2:3, 1:4) je v programe NHL niekoľko ďalších zápasov, ktoré spestria sezónu 2022/2023.

Súťaž odštartuje v Severnej Amerike v utorok 11. októbra (v noci na stredu), no začiatkom novembra sa do Európy vráti v rámci ďalších dvoch duelov NHL Global Series. V kalendári opäť figurujú aj obľúbené zápasy pod holým nebom a chýbať nebude ani exhibícia All Stars.

Druhú dvojicu európskych stretnutí NHL uvidí fínske Tampere, ktoré bude 4. a 5. novembra dejiskom súboja medzi obhajcom Stanleyho pohára Coloradom Avalanche a Columbusom Blue Jackets.

Tradične nabitý kalendár, ktorý počíta s 82 zápasmi základnej časti pre každý tím, spestrí podujatie Winter Classic. V populárnom zápase pod holým nebom sa v bostonskom Fenway parku stretnú hráči domáceho tímu Bruins s Pittsburghom Penguins.

V prírodných podmienkach sa bude hrať aj 18. februára v Caroline, ktorá v rámci Stadium Series nastúpi proti Washingtonu. Medzitým sa v domovskom stánku Floridy Panthers stretne ligová elita v exhibícii All Stars, jej súčasťou budú aj súťaže zručností.

Dlhodobá časť 106. sezóny NHL vyvrcholí 13. apríla 2023. Po nej bude nasledovať vyraďovacia časť so sériami hranými tradične na štyri víťazné zápasy. Presný dátum začiatku play off zatiaľ nie je známy, pravdepodobne pôjde o 16.-17. apríl.

Počas sezóny prebehne aj uzávierka prestupov. Po nej budeme poznať definitívne podoby jednotlivých mužstiev pred play off. Bude to v pondelok 20. februára 2023.

Draft sa uskutoční po sezóne 28. júna v Nashville. Medzi najväčšie slovenské talenty, ktoré by ním mali prejsť, odborníci radia Dalibora Dvorského, Alexa Čiernika, Maxima Štrbáka či Ondreja Molnára.

Dôležité dátumy sezóny 2022/23:

7. a 8. októbra Global Series v Prahe (San Jose - Nashville /1:4, 2:3/)

11. októbra štart základnej časti v Severnej Amerike

4. a 5. novembra Global Series v Tampere (Colorado - Columbus)

2. januára Winter Classic (Fenway park, Boston - Pittsburgj)

4. februára Zápas hviezd (Live arena, Florida)

18. februára Stadium Series (Carter-Finley Stadium, Carolina - Washington)

20. februára uzávierka prestupov

13. apríla záver základnej časti

28. júna draft (Nashville)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dôležité dátumy: Kedy sa v NHL uskutoční draft či uzávierka prestupov?