Prečo si Blues vybrali Dvorského? Jeho hra sa nedá naučiť, vravela legenda

Dalibor Dvorský sa stal desiatkou draftu NHL 2023. Bol draftovaný tímom St. Louis Blues.
Dalibor Dvorský sa stal desiatkou draftu NHL 2023. Bol draftovaný tímom St. Louis Blues. (Autor: twitter.com/StLouisBlues)
Oh my Hockey|8. aug 2023 o 09:06

Nové video ukazuje, ako zmýšľali skauti pri mene Dvorského.

ST. LOUIS. Klub St. Louis Blues zverejnil na YouTube kanáli organizácie video so zábermi zo zákulisia posledného draftu do NHL. Priblížili tak verejnosti, prečo si z najvyššej pozície, ktorú mali, vybrali práve Dalibora Dvorského.

"Má veľmi dobrý charakter. Na ľade drie, chce byť rozdielovým hráčom, nebojí sa tvrdých priestorov a má obrovský ofenzívny potenciál," hovoril o ňom skaut Stefan Elvenes.

Na Dvorského zareagoval aj legendárny Keith Tkachuk: "Aj mne sa páči. Tá sila, ktorú má na puku, to sa nedá naučiť, to je všetko o odhodlaní."

Manažment Blues rozmýšľal aj o výmene desiatej voľby, aby sa posunuli vyššie. Do Dvorského vkladajú veľa dôvery, preto ho chceli získať. Napokon sa však rozhodli riskovať a dúfali, že zostane voľný aj na desiatej pozícii.

VIDEO: Dokument o drafte NHL 2023

O Slováka mali veľký záujem. Riaditeľ amatérskeho skautingu klubu Tony Feltrin sa vyjadril, že Dvorský je jedným zo siedmich hráčov, ktorých by si jednoznačne vybral, ak by boli stále voľní a určite by nemenil voľbu.

Blues hodnotili draft ako vydarený. V prvom kole volili až trikrát, okrem Dvorského si vzali Otta Stenberga a Thea Lindsteina. V druhom kole si z celkovej 76. priečky vybrali Juraja Pekarčíka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prečo si Blues vybrali Dvorského? Jeho hra sa nedá naučiť, vravela legenda