Ovečkin má šancu prekonať Gretzkého strelecký rekord, myslí si McDavid

Alexanders Ovečkin.
Alexanders Ovečkin. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. mar 2024 o 16:10

Rus je najlepší strelec našej generácie a možno aj všetkých čias, vraví kanadská hviezda.

BRATISLAVA. Alexander Ovečkin ešte v tejto sezóne NHL neprekonal ani 20-gólovú hranicu, ale niektorí hokejoví odborníci si stále myslia, že jeho naháňačka absolútneho rekordu v počte strelených gólov v zámorskej profilige bude úspešná.

Historickým rekordérom je už takmer 25 rokov Wayne Gretzky, ktorý do záveru svojej skvostnej kariéry na konci uplynulého storočia nastrieľal 894 gólov. Ovečkin ich aktuálne má na konte 840.

Jedným z podporovateľov 38-ročného Rusa v naháňaní rekordu 63-ročného Kanaďana je aj 27-ročný kapitán Edmontonu Connor McDavid, ktorý nevylučuje, že sa to Ovečkinovi môže podariť.

Pre porovnanie, Ovečkin v 61 zápasoch tejto sezóny strelil 18 gólov, čo bolo k štvrtkovému termínu len o štyri viac ako ich má na konte o polovicu mladší Slovák Juraj Slafkovský z Montrealu.

"Ovečkin je najlepší strelec našej generácie a možno aj všetkých čias. Má šancu stať sa ním.

Keď strieľate puk ako on, keď ste veľký a silný ako on, môžete hrať dlho a strieľať veľa gólov," povedal McDavid pred stredajším vzájomným súbojom Edmontonu a Washingtonu podľa webu NHL.

Jasným víťazom sa v stredu stal kapitán Edmontonu, keďže o víťazstvo 7:2 sa zaslúžil gólom a asistenciou, zatiaľ čo kapitán Washingtonu napriek siedmim streleckým pokusom prispel len jednou asistenciou. McDavid má v tejto sezóne NHL už 106 bodov, zatiaľ čo Ovečkin 49.

"Stále sa snažím o svoje maximum a najmä strieľať góly. Ak sa mi to podarí, je to pekné, ale prvoradý je úspech tímu. Momentálne tvrdo bojujeme o postup do play-off, to je naša spoločná priorita v tíme," prezradil Ovečkin.

Zatiaľ čo Edmonton je na druhom mieste Pacifickej divízie s veľkou šancou na play-off, Washington na východe zaostáva o 3 body za druhou pozíciou s voľnou kartou do vyraďovacej časti.

Miesta s voľnou kartou vo Východnej konferencii NHL aktuálne držia Tampa Bay a NY Islanders.

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin má šancu prekonať Gretzkého strelecký rekord, myslí si McDavid