Od trinástich ho prirovnávali k McDavidovi. Draft už dlho nemal jasnejšiu jednotku

Ak naplní predpoklady, stane sa legendou.

9
Connor Bedard na MS v hokeji do 20 rokov 2023 (MS U20).
Connor Bedard na MS v hokeji do 20 rokov 2023 (MS U20). (Autor: TASR/AP)

REGINA. Na takto veľký generačný talent sme čakali osem rokov. Experti sa zhodujú v tom, že po Connorovi McDavidovi ešte na drafte nebol lepší hráč.

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2023

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2023 a v nej vyše 100 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Samuela Honzeka a Adama Gajana, profil Dalibora Dvorského, 18 rozhovorov, preddraftové rebríčky a mnoho ďalšieho. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

E-knihu k dispozícii na stiahnutie nájdete na konci článku.

Je zvláštnou hrou osudu, že má rovnaké krstné meno. Skončí pravdepodobne v Chicagu a Hawks budú okolo neho chcieť vybudovať novú dynastiu, lebo má na to všetky predpoklady.

Connora Bedarda už netreba nikomu predstavovať. Je hviezdou, hoci v NHL zatiaľ neodohral ani zápas. Klziská najlepšej ligy sveta si vyskúša najskôr o tri a pol mesiaca.

Napriek tomu si málokto vie predstaviť, že by nebol prvým výberom. Je len málo rokov, keď je jednotka draftu istá. Toto je – ak sa nestane ohromná senzácia – jeden z nich.

Disneyland? Radšej hokejku

Stále iba 17-ročný rodák z Vancouveru sa narodil 17. júla 2005 do rodiny Toma a Melanie Bedardových. Do hokeja sa zamiloval už ako malý.

Od troch rokov sa hrával s hokejkou a hokejbalovou loptičkou. Zručnosti si cibril všade - na dvore, v kuchyni i v izbe.

Sledujte draft naživo na Sportnete

Aj tento rok vám Sportnet ponúkne živé draftové štúdio, ktorého moderátorom bude redaktor Šimon Čop a jeho hosťami budú skauti Samuel Tirpák a Jakub Hromada. Jeho súčasťou budú okamžité detailné analýzy, dozviete sa zaujímavosti o draftovaných hráčoch či zo zákulisia samotného draftu. Budete môcť sledovať prvé kolo (29. 6. od 1.00 SELČ) aj zvyšok draftu (29. 6. od 17.00 SELČ).

„Odmala som to miloval. Ako dieťa som chcel robiť len to a zostalo mi to dodnes,“ spomínal mladík pre Toronto Sun.

Hokejka bola všetko, čo potreboval. Keď ho po prvýkrát postavili na ľad, trénoval bez nej a, ako priznáva, nebavilo ho to. Jeho postoj sa zmenil, až keď dostal základné pomôcky na hokej.

Connor Bedard počas testovania na Draft Combine.
Connor Bedard počas testovania na Draft Combine. (Autor: TASR/AP)

Pre tento šport bol ochotný urobiť hocičo. Raz sa chcel ospravedlniť z rodinného výletu do Disneylandu a keď šli na dovolenku na Havaj, zbalil si aj hokejku a kolieskové korčule.

Nebolo ho treba motivovať, no iste mu pomohlo aj rodinné zázemie. Jeho rodičia si zakladajú na pracovnej morálke.

Ich deti - Connor a jeho sestra Madisen - sú veľmi talentovaní športovci. Vštepili im, že bez tvrdého tréningu úspech nepríde.

Bedard mal odmala doma veľa vzorov. Je preto zvyknutý makať. Jeho dnešný status nie je výsledok iba obrovského talentu, ale i driny. Skúste sa naňho pozrieť dnes. Nestratil by sa ani v prehliadke najväčších „svalnáčov“ draftu.

Ako Crosby a McDavid


Šimon Čop Pochádza zo Sniny, vyrastal v športovo založenej rodine a "Žigo" vedel povedať ešte skôr, ako "mama". Novinársky smer si vybral už v tínedžerskom veku, v šestnástich založil vlastný blog - Oh my Hockey. So svojou redakciou zameranou na hlbší pohľad do sveta NHL po piatich rokoch prešiel pod Sportnet. Ich cieľ zostáva rovnaký, priniesť čitateľom unikátny obsah o najlepšej hokejovej lige sveta.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Príbehy hokejových nádejí»Od trinástich ho prirovnávali k McDavidovi. Draft už dlho nemal jasnejšiu jednotku