Chuťovky z NHLky: Černák je monštrum. Vráti sa NHL späť do Atlanty?

Erik Černák.

Chuťovky z NHLky: Černák je monštrum. Vráti sa NHL späť do Atlanty?

Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
Erik Černák.
Erik Černák. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|9. mar 2023 o 16:20

Martin Fehérváry je blízko k návratu do akcie.

NEW YORK. Len málo vecí na tomto svete je istých. Všetci vieme, že ráno vyjde Slnko, že v júli nenapadne sneh a že voda v oceáne je slaná.

Rovnako ako na vyššie spomenuté sa môžu tréner i brankári Tampy Bay Lightning spoľahnúť na to, že Erik Černák neuhne pred žiadnou strelou ani žiadnym protihráčom.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Zranenia, ktorých v posledných dvoch rokoch utrpel neúrekom, akoby ho len zoceľovali – hoci práve jeho štýl hry je tým, čo mu ich spôsobuje.

Neubehli ani dva roky od posledného rozšírenia NHL a už sa špekuluje o ďalšom. Prebehne expanzia? Bude mať liga čoskoro 34 klubov? A ktoré mestá sú najvhodnejšími kandidátmi?

V dnešnom vydaní pravidelnej štvrtkovej rubriky Chuťovky z NHLky sa pozrieme aj na záujem Montrealu Canadiens o Dalibora Dvorského, jeho konkurenciu v podobe Samuela Honzeka, nedávny nudný posledný deň uzávierky prestupov, zaujímavý rekord Mariána Hossu či prepojenie hokeja a tenisu, ktoré chystajú u protinožcov.

1. Erik Černák má v posledných dvoch sezónach veľkú smolu na zranenia. Tento rok našťastie nie je až tak kritický ako vlaňajší, no ani ročník 2022/23 neodohrá celý.

Zaujalo ma, že potom, čo sa vrátil po dvoch vynechaných stretnutiach, bol azda najtvrdším a najobetavejším hráčom na ľade. Zranil sa, keď blokoval strelu. Keď sa vrátil, zablokoval rovno ďalších päť a pridal k tomu tri bodyčeky.

Za posledných 15 mesiacov bol mimo zápasového diania vinou zdravotného stavu celkom päťkrát. Nikdy, keď sa vrátil, to na sebe nedal znať.

Keď sa 22. februára 2023 dostal späť po týždennej rekonvalescencii, rozdal štyri bodyčeky. Dvadsiateho novembra minulého roka meškal osem dní a po návrate si pripísal tri „hity“.

Dvakrát predtým bol dokonca ešte tvrdší. Celý mesiac a dva dni vynechal v januári a februári 2022 a po návrate si na konto pripísal päť bodyčekov. Keď sa po zranení vrátil na prelome rokov 2021 a 2022, taktiež narazil až piatich súperov.

Niet sa čo čudovať, že ho občas počastujú prezývkou „monštrum“. Tak ho nazval napríklad renomovaný web The Athletic, keď pred pár rokmi analyzovali jeho prínos pre hru Tampy Bay.

2. Zranenie postretlo aj Martina Fehérváryho, avšak aj on sa čoskoro vráti do zostavy Washingtonu. Pravdepodobne by sa tak mohlo stať už v noci zo štvrtka na piatok proti New Jersey Devils, keďže už naplno trénuje. Nehral od 2. marca.

Martin Fehérváry.
Martin Fehérváry. (Autor: TASR/AP)

3. Dalibor Dvorský údajne prilákal záujem Montrealu Canadiens pred budúcim draftom. Podľa Marca Dumonta z Montreal Hockey Now by si ho v prvom kole mohli vybrať dokonca aj vtedy, keby bol stále voľný Matvej Mičkov.

Mičkov je obrovský talent z Ruska. V konečnom dôsledku je teda táto informácia potešujúca. Aby sme ju však pochopili kontextuálne, hlavný problém je pri ňom práve to Rusko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Černák je monštrum. Vráti sa NHL späť do Atlanty?