Chuťovky z NHLky: Prečo nepustia Slafkovského a Nemca, keď Kanaďana áno?

Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Filip Mešár po prvom kole Draftu NHL 2022.

Chuťovky z NHLky: Prečo nepustia Slafkovského a Nemca, keď Kanaďana áno?

Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Filip Mešár po prvom kole Draftu NHL 2022. (Zdroj: Twitter: @jurislaff, Autor: Twitter Juraj Slafkovsky)
Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Filip Mešár po prvom kole Draftu NHL 2022.
Šimon Nemec, Juraj Slafkovský a Filip Mešár po prvom kole Draftu NHL 2022. (Zdroj: Twitter: @jurislaff, Autor: Twitter Juraj Slafkovsky)
Šimon Čop|21. dec 2023 o 11:35

Viac bodyčekov ako Martin Pospíšil rozdali počas uplynulého týždňa iba traja hráči.

NEW YORK. Je 21. december. Do začiatku MS v hokeji do 20 rokov 2024 zostáva 5 dní. A hoci oficiálna informácia ešte neprišla, veriť v príchod Juraja Slafkovského alebo Šimona Nemca je zrejme podobne zbožné ako veriť, že darčeky nosí Ježiško.

Avšak úvahy, ktoré mohli skrsnúť v hlavách slovenských fanúšikov, sú opodstatnené. Veď Boston Bruins na šampionát pustili útočníka Matthewa Poitrasa, ktorý posilní každoročne favorizovanú Kanadu, napriek tomu, že má v tejto sezóne viac bodov ako Slafkovský. 

Chuťovky z NHLky

Rubrika Chuťovky z NHLky je pravidelný štvrtkový seriál Šimona Čopa, ktorý v ňom každý týždeň ponúka novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Chuťovky z NHLky: Odber na e-mail jedným klikom

Podcast si môžete vypočuť aj na: Spotify Apple Google

Je to nefér? Skôr nie a, ako som o tom písal v poslednom podcaste, pre Slafkovského s Nemcom je to dokonca kompliment. 

Jedenásty podcast Chuťovky z NHLky sa odklonil od svojho klasického formátu aj tematického zamerania. Blížia sa totiž Vianoce a s nimi aj sviatok juniorského hokeja. Svetový šampionát, na ktorom budú Slováci čiernym koňom bojov o popredné pozície. 

Pozn. Podcast bol nahrávaný v stredu.

1. Jedenásty diel podcastu Chuťovky z NHLky sa týka najmä MS do 20 rokov. Šampionát sme prebrali so skautom Samuelom Tirpákom, ktorý vás desiatimi obsiahlymi vizitkami všetkých tímov prevedie prípravou na majstrovstvá sveta. 

Priamo zo Švédska sa vám prihlásim ja a verím, že vás do deja v slávnom Göteborgu, na ktorý sa Slovákom viažu krásne spomienky, vtiahnem čo najautentickejšie.

JOJ Šport
TV program: MS v hokeji do 20 rokov 2024 (MS U20)
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

2. Asi si už nemusíme robiť nádeje, že by sa Slováci na turnaji predstavili aj s niektorou z najväčších hviezd. Juraj Slafkovský a Šimon Nemec majú pevné miesto v NHL. 

Zaujímavé však je, že Boston Bruins uvoľnili pre potreby kanadského národného tímu útočníka Matthewa Poitrasa. Ten odohral v prebiehajúcom ročníku, ktorý je jeho debutovým v NHL, 27 stretnutí so ziskom 13 (5+8) bodov.

Je produktívnejší ako Juraj Slafkovský. A napriek tomu dostal povolenie opustiť mužstvo a cestovať na šampionát, a to dokonca do Európy, kde býva zriedkavejšie ako v zámorí.

“Nevidím žiadnu nevýhodu v tom, že môže ísť reprezentovať, byť lídrom národného tímu a zabojovať o dosiahnutie cieľa, ktorý by mali všetci mladí hráči, ktorí hrajú hokej, mať šancu dosiahnuť,” povedal generálny manažér Bruins Don Sweeney.

Úplná a oficiálna definitíva od Slovenska ešte neprišla. Avšak šance sú mizivé. Poitras je v trochu inej pozícii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Prečo nepustia Slafkovského a Nemca, keď Kanaďana áno?