Chcel pokračovať, ale telo povedalo nie. Andrej Meszároš ukončil kariéru

Andrej Meszároš v drese Slovenska.
Andrej Meszároš v drese Slovenska. (Autor: TASR)
SITA|11. feb 2023 o 17:10

Slovensko reprezentoval na štyroch šampionátoch a troch olympiádach.

BRATISLAVA. Bývalý slovenský hokejový reprezentant Andrej Meszároš definitívne ukončil hráčsku kariéru vo veku 37 rokov, dôvodom sú najmä zdravotné problémy.

Účastník štyroch seniorských majstrovstiev sveta a troch olympijských hier v súčasnosti pôsobí ako športový manažér v klube HK 95 Považská Bystrica zo Slovenskej hokejovej ligy (SHL).

Naposledy hral v minulej sezóne v extraligovom tíme HK Dukla Trenčín. Priznal, že chcel ešte nastúpiť v drese rodnej Považskej Bystrice.

Meszároš: Je to definitívny koniec

"Chcel som to skúsiť, aj som viac trénoval. Bol som párkrát na ľade. Mali sme modelovaný tréning s juniormi, lebo odpadol jeden zápas.

Silnejšie som vystrelil a začalo ma bolieť naposledy operované rameno, pre ktoré som skončil vlani predčasne sezónu v Trenčíne.

Dostával som sa z toho skoro tri týždne. Povedal som si, že mi to už nestojí za to. Zdravie mám len jedno, mám malého syna a rád by som ho chcel naďalej zdvíhať na ruky.

Telo povedalo nie. Chcel som nastúpiť aspoň na jeden zápas a rozlúčiť sa s klubom, kde som začal. Bohužiaľ, zdravie mi to nedovolilo. Je to definitívny koniec," uviedol niekdajší obranca Meszároš pre šport.sk.

Stovky zápasov v NHL aj kapitán v KHL

Meszároš odohral počas 10 sezón v zámorskej NHL 645 duelov základnej časti so ziskom 238 bodov (63+175) v dresoch klubov Ottawa Senators, Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers, Boston Bruins a Buffalo Sabres.

V play-off absolvoval 50 zápasov s bilanciou štyri góly a 13 prihrávok.

Andrej Meszároš ako kapitán HC Slovan Bratislava.
Andrej Meszároš ako kapitán HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)

Senators ho draftovali v roku 2004 z 23. miesta a v roku 2007 si s nimi zahral vo finále Stanleyho pohára. V roku 2004 sa stal majster Slovenska s Duklou Trenčín, v extralige hral aj za HC Slovan Bratislava.

V nadnárodnej KHL pôsobil ako kapitán Slovana aj v klube Sibir Novosibirsk.

Poďakoval rodine aj fanúšikom

"Rád by som sa poďakoval celej rodine - manželke, synovi, otcovi, mame a sestre. Potom by som sa rád poďakoval agentom v Amerike aj slovenskému Petrovi Kadlečkovi, fyzioterapeutke Zuzane Rochovej, kondičnému trénerovi Romanovi Švantnerovi, všetkým trénerom, spoluhráčom a kamarátom.

Bez nich by som nemal takú peknú kariéru. V neposlednom rade by som sa rád poďakoval aj fanúšikom a ľuďom, ktorí mi držali palce," povedal Andrej Meszároš, ktorý utrpel v kariére veľa rôznych zranení.

S reprezentáciou nezískal žiadnu medailu, najbližšie k nej bol na ZOH 2010 v kanadskom Vancouveri. Slováci tam v zápase o bronz prehrali s Fínmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Chcel pokračovať, ale telo povedalo nie. Andrej Meszároš ukončil kariéru