Haščák by po štvrťfinále radšej spomínal na gól ako na bitku

Marek Vorel. Český legionár je rád, že séria s Nitrou sa nenaťahovala.
Marek Vorel. Český legionár je rád, že séria s Nitrou sa nenaťahovala. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|8. mar 2011 o 00:00

Po dvoch dňoch voľna včera košickí hokejisti začali prípravu na extraligovú semifinálovú sériu. V zostave oceliarov už boli aj dlhodobí maródi - útočníci Marek Vorel a Marcel Haščák.

Po dvoch dňoch voľna včera košickí hokejisti začali prípravu na extraligovú semifinálovú sériu. Majster postúpil cez Nitru, po tom, ako štvrťfinálovú partiu vyhral na zápasy 4:1. V zostave oceliarov už boli aj dlhodobí maródi - útočníci Marek Vorel a Marcel Haščák. Po zranení naskakovali do rozbehnutého vlaku, v play-off však už s nimi mohol tréner Rostislav Čada rátať.

KOŠICE. Favorit naplnil očakávania. Na postup do semifinále potreboval päť zápasov. Hokejisti Košíc sa postarali o zatiaľ najkratšiu sériu v play-off tohto ročníka extraligy. Do hry zasiahli aj útočníci, ktorí v tíme kvôli zraneniam dlho nefigurovali. Aj rukopis Marcela Haščáka a Mareka Vorela je na semifinálovej miestenke.

Vorel: Ruku ešte cítim

Marek Vorel zaznamenal v piatich zápasoch jednu asistenciu. Útočník, ktorý stál mesiace kvôli zlomenej ruke, prešiel v sérii s Nitrou zo štvrtého do prvého útoku. Štvrťfinále končil vo formácii s Kristekom a Miklíkom.

Ako sa vám hralo po zranení?

"Bolo to v norme, ale tú ruku stále cítim. No a keď dlhšie nehráte, tak nikdy nie je jednoduché naskočiť do toho. Nehovoriac o tom, že teraz ide o play-off. Ale neostáva vám nič iné len sa s tým popasovať."

Rátate s tým, že vaša výkonnosť pôjde v semifinále hore?

"Čakal som, že to bude horšie, ale samozrejme rátam s tým, že moje výkony budú s ďalšími zápasmi gradovať. Jednoducho hráč potrebuje zápasovú prax, tú na tréningu nechytíte, to si musíte odohrať."

V play-off ste zatiaľ gól nedali. Príde v nasledujúcej sérii?

"Verím, že príde. Mohol už aj s Nitrou. Mal som šance, najmä v stretnutiach na jej ľade. Ale tá pauza zanechá stopy, aj na koncovke sa to prejaví."

Pred zranením ste mali v útoku iných spoluhráčov, teraz sa opäť menili. Ako ste si zvykali?

"Ja sa rýchlo prispôsobím, nemám s tým problém. Tam kde ma tréner postaví, sa snažím odohrať to, čo odo mňa čaká. Nech som v ktorejkoľvek päťke, mal by som vyhrať nejaké buly, zodpovedne brániť, no a prispôsobiť sa čo najviac mojim kolegom z útoku."

Aký bol z vášho pohľadu najemotívnejší okamih partie s Nitrou?

"Konečný stav série 4:1 je podľa mňa dobrý. Zbytočne sa to nenaťahovalo. Ale emotívna spomienka mi nenapadá, nemám taký zážitok ako trebárs Marcel Haščák z tej bitky. Na sériu budem spomínať v dobrom, veď sme postúpili tak, ako sme si zaumienili. A som rád, že sme sa vyhli emóciám, aké by priniesla sedemzápasová séria."

Haščák: Pauzu som cítil

Marcel Haščák zaznamenal v piatich zápasoch jednu asistenciu. Útočník, ktorý stál mesiace kvôli zranenému kolenu, začal sériu s Nitrou vo štvrtom útoku s Frolíkom a Hubom a štvrťfinále končil vo štvrtej formácii s Jenčíkom a Balážom.

Ako sa vám hralo po zranení?

"Tú pauzu som na sebe cítil. Nevládal som tak, ako predtým. Problém ani tak nebol na ľade, ako po zápasoch. Po dvoch stretnutiach po sebe som pociťoval únavu, regenerácia trvala dlhšie."

Rátate s tým, že vaša výkonnosť pôjde v semifinále hore?

"Tak verím, že áno. Pomôžu aj tohtotýždňové tréningy. Zo dňa na deň to je lepšie, aj herne by som sa mal dvíhať."

V play-off ste zatiaľ gól nedali. Príde v nasledujúcej sérii?

"Škoda, že som aspoň jeden nedal, lebo bolo z čoho. Našťastie sme išli bez väčších problémov ďalej aj bez mojich gólov, teraz tak mužstvu nechýbali, presadili sa iní. Nabudúce to hádam vyjde aj mne."

Pred zranením ste mali v útoku iných spoluhráčov, teraz sa opäť menili. Ako ste si zvykali?

"Pred zranením kolena som hrával s Jardom Kristekom aj s Duškom Andrašovským. Duško má však koleno v ťahu a ja nastupujem tam, kde ma tréner postaví. Pre mňa je dôležité, že som stále na pravom krídle a kto je vedľa mňa, to neriešim, lebo v Košiciach sú všetko kvalitní spoluhráči."

Aký bol z vášho pohľadu najemotívnejší okamih partie s Nitrou?

"No emócie vzplanuli po domácom zápase, keď som sa pobil s Garipom Salijim. Ale radšej by som spomínal na nejaký gól ako na tú bitku. Čo je však dôležité, my sme v semifinále, Garip má po sezóne, možno sa na ľade zase stretneme v budúcom ročníku extraligy."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Haščák by po štvrťfinále radšej spomínal na gól ako na bitku