Hapal už nie je trénerom Žiliny, nahradí ho Nosický

Pavel Hapal.
Pavel Hapal. (Autor: TASR)
Ladislav Harsányi|16. júl 2011 o 11:26

Deň pred prvým vystúpením futbalistov MŠK v novom ligovom ročníku sa Žilinčania rozlúčili s trénerom Pavlom Hapalom.

BRATISLAVA. Prehra 0:3 v zápase Európskej ligy v Reykjavíku po slabučkom výkone MŠK Žilina primala vedenie klubu k radikálnemu kroku: ukončeniu spolupráce s trénerom Pavlom Hapalom.

Športový manažér Žilinčanov Karol Belaník informoval, že Hapalovi zrátali aj prudký jarný výkonnostný i výsledkový pád mužstva. „Brali sme do úvahy aj neúspešnú jar, keď sa mužstvu herne nedarilo a nenaplnili sme ani jeden z cieľov,“ uviedol Belaník na oficiálnej stránke klubu.

Úspechy miesto nezaručia

Pavel Hapal viedol Žilinu ako tréner dve sezóny, robil tam väčšinu času aj športového manažéra. Hneď v prvej ju doviedol k titulu a v ďalšej k historickému postupu do hlavnej súťaže Ligy majstrov. V skupine sa však Žilinčanom nepodarilo získať ani bod.

Po zimnej prestávke, počas ktorej klub predal trojicu lídrov Pečalku, Ježa a Oravca, sa mužstvo počas celej jari nedokázalo spamätať. Hapal však dostal dôveru aj do ďalšej sezóny, ktorá sa však pre neho skončila na jej prahu.

S Pavlom Hapalom sa SME včera nepodarilo spojiť. Skončil aj jeho asistent Oto Brunegraf.

V Žiline tréneri z úspechov dlho nevyžijú, o čom sa presvedčili viacerí aj pred Hapalom. Zmluvu predčasne rozviazali napríklad aj s Dušanom Radolským (Žilinu dostal do skupinovej fázy Pohára UEFA) či Pavlom Vrbom (majster v sezóne 2006/2007).

V MŠK ani v minulosti nemali problém urobiť rez na lavičke v akejkoľvek fáze sezóny, už aj pri krátkodobej kríze či zápasovom zaváhaní tímu. Väčšinou to však funkcionárom s novými trénerskými menami vychádzalo.

V ročníku 2002/2003 „spotrebovali“ až štyroch trénerov, pričom posledný člen „štafety“ Milan Lešický doviedol mužstvo k majstrovskému titulu.

V klube sa rozhodli pre zmenu na trénerskej lavičke deň pred vstupom do ligovej sezóny, čo je vskutku rarita. Po odvolaní Hapala (oficiálna verzia hovorí o ukončení spolupráce dohodou) vymenovali dočasného trénera.

Pod vedením Nosického

V MŠK poverili vedením mužstva šéftrénera mládeže Ľubomíra Nosického. Ten pozná pomery v klube a bol aj členom realizačného tímu.

„Nemáme dostatok času na prípravu mužstva, aj pre mňa je to nová situácia, takže musíme spoločne zvládnuť toto hektické obdobie,“ reagoval na udalosti zo soboty. Už na druhý deň čakal Žilinčanov úvodný zápas novej corgoňligovej sezóny proti MFK Košice (zápas sa skončil po našej redakčnej uzávierke.) Žilinčania by chceli do konca júla nájsť Hapalovho nástupcu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hapal už nie je trénerom Žiliny, nahradí ho Nosický