Hádzanárskymi trénermi roka sa stali Dinart a Hergeirsson

Francúzi budú favoritom. Sú úradujúcimi majstromi sveta.
Francúzi budú favoritom. Sú úradujúcimi majstromi sveta. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. mar 2017 o 12:35

Štyridsaťročný Dinart triumfoval v kategórii mužských tímov, v kategórii ženských družstiev zvíťazil Islanďan Hergeirsson.

BAZILEJ. Vyše dvojtýždňové hlasovanie expertov, fanúšikov a zástupcov médií rozhodlo o poradí v trénerskej ankete Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF), do ktorej kandidátov na ocenenie vybrala expertná skupina IHF a kormidelníci národných tímov.

Svetovými trénermi roka 2016 sú Francúz Didier Dinart a Thorir Hergeirsson z Islandu.

Štyridsaťročný Dinart triumfoval v kategórii mužských tímov, keď až v závere procesu hlasovania predstihol u fanúšikov Veselina Vujoviča a u novinárov Christiana Bergeho.

Nový tréner reprezentácie Francúzska po ukončení hráčskej kariéry získal striebro na OH 2016 v Riu de Janeiro ako asistent a začiatkom tohto roka doviedol svojich zverencov k zisku titulu majstrov sveta.

Dinart napokon triumfoval pred kormidelníkom Nórov Christianom Bergem, Veselinom Vujovičom (Slovinsko), obhajcom prvenstva v ankete Dagurom Sigurdssonom (Nemecko) a Gudmundurom Gudmundssonom (Dánsko).

V kategórii ženských družstiev dostal víťazný Islanďan Hergeirsson najviac hlasov od expertov i fanúšikov, čo trénerovi Nórok, v roku 2016 majsteriek Európy a bronzových medailistiek z OH, stačilo na obhájenie ocenenia pred Olivierom Krumbholzom (Francúzsko).

Napínavý súboj o 3. miesto mal vďaka hlasom fanúšikov šťastnejší koniec pre Henka Groenera (Holandsko), za ktorým skončil s tesným odstupom Kim Rasmussen (CSM Bukurešť).

Piata pozícia patrila Jevgenijovi Trefilovovi (Rusko). Päťdesiatdvaročný Hergeirsson si na konto pripísal víťazný hetrik, pričom vyhral anketu IHF celkovo už piatykrát v kariére. Predtým získal ocenenie za roky 2011, 2012, 2014 a 2015.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Hádzanárskymi trénermi roka sa stali Dinart a Hergeirsson