Hádzanári Slovenska chcú oslavovať v Steel Aréne

Hádzanársky boom. Budú naši hráči ďakovať svojim fanúšikom aj vo vypredanej Steel Aréne?
Hádzanársky boom. Budú naši hráči ďakovať svojim fanúšikom aj vo vypredanej Steel Aréne? (Autor: tasr)
Sportnet|18. mar 2011 o 00:00

Po dvojgólovom víťazstve v domácom prostredí nad Švédskom 23:21 je už slovenská hádzanárska reprezentácia jednou nohou na európskom šampionáte v Srbsku. Pred sebou má však ešte dve stretnutia, z ktorých im stačí jeden bod, aby postúpili na ME.



KOŠICE. Posledný kvalifikačný zápas naši odohrajú 11. júna a súperom im bude Čierna Hora a duel by sa mal odohrať v košickej Steel Aréne.

Všetci veríme, že to bude pre našich hráčov významný deň a zároveň aj oslava postupu. Nechceme však predbiehať, ale pri súčasnej forme zverencov trénera Zoltána Heistera je zisk potrebného bodu povinnosťou.

V kádri viacero východniarov

Nové vedenie Slovenského hádzanárskeho zväzu deklarovalo, že chce reprezentačnú hádzanú priniesť na rôzne miesta našej krajiny. Po vydarenom zápase v Bratislave by sa reprezentácia mala teda predstaviť v metropole východu.

"Nik nám neveril, že vypredáme halu v Bratislave. Už vtedy sme hovorili, že nasledujúci domáci zápas sa bude hrať inde. Na východe sa mužská reprezentácia naposledy predstavila pred šiestimi rokmi, keď si v Košiciach vybojovala cez Rakúsko postup na ME 2006 vo Švajčiarsku. Dovolím si povedať, že tento región je slovenskou hádzanárskou baštou, ľudia tam majú radi tento šport a verím, že fanúšikovia nielen z Košíc, Prešova, Bardejova, Trebišova, ale aj ďalších miest si nájdu cestu do Steel Arény. Ešte nikdy totiž nebolo na hádzanej u nás okolo 8 000 ľudí. Pevne verím, že v Košiciach bude vypredané, vytvoríme rekord v počte divákov na hádzanárskom zápase a priaznivci prídu osláviť náš postup na majstrovstvá Európy," povedal o možnom dejisku kvalifikačného duelu generálny sekretár SZH Martin Simonides.

Do konca týždňa musí SZH nahlásiť definitívne miesto zápasu. Podľa našich informácií by sa v Steel Aréne okrem hádzanej mal odohrať aj volejbalový zápas. "V súčasnom kádri reprezentácie je viacero hráčov z východu a už by si zaslúžili hrať v domácom prostredí, čo nielen ich veľmi poteší," dodal M. Simonides.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári Slovenska chcú oslavovať v Steel Aréne