Čaká ich európsky gigant, riešia aj iné veci. Vyhodili z kádra odchovanca?

Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov.
Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|25. okt 2021 o 18:45

Som len dočasne uvoľnený, vraví Rečičár.

PREŠOV. V prvom kole skupinovej fázy Európskej ligy hádzanárov slovenský šampión príjemne prekvapil.

Tatran Prešov v domácom prostredí zvíťazil nad španielskym vicemajstrom CD Bidasoa Irun rozdielom dvoch gólov. 

Na zápas druhého kola A–skupiny Európskej ligy, v ktorom Tatran Prešov nastúpi v utorok 26. októbra o 20.45 hod. na pôde minuloročného finalistu EL Füchse Berlín, vycestovala prešovská výprava v nedeľu večer klubovým autobusom.

Operovaný, nachladnutí aj šetrení

Chorvátsky tréner slovenského majstra Slavko Goluža má na zápas s jednoznačným favoritom A–skupiny a zároveň tímom s najvyššími ambíciami na druhú najvýznamnejšiu trofej európskych hádzanárov, k dispozícii štrnásť hráčov.

Asistent kapitána Tatrana Roman Carapkin má za sebou operáciu ľavého lakťa.

Zdravotne nie je stopercentne stále fit Dominik Krok. V nevydarenej, hoci víťaznej, extraligovej generálke na zápas v Nemecku so Šaľou, neboli k dispozícii krídelník Dávid Michalka, skúsený Alexander Radčenko, či slovenský reprezentant Tomáš Rečičár.

Ako nás informoval generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický, niektorí hráči podľa neho boli nachladnutí, tak ich radšej šetrili.

Na podobné príznaky pred sobotňajším stretnutím Niké Handball Extraligy v Prešove sa sťažoval aj tréner Goluža.

Okrem stabilných hráčov základného kádra za daných okolností na zápas v berlínskej hale Maxa Schmelinga zobral prešovský kormidelník dorastenca Petra Kimák – Fejka.

Sústredenie na hru, na akú aktuálne majú

„Nejakých hráčov sme mali s príznakmi nachladnutia, tak sme ich šetrili. Iní zase dávali pozor, aby sa pred cestou do Berlína nezranili. Aj preto sme nehrali proti Šali dobre, mužstvu zjavne chýbala potrebná energia,“ tvrdil po ostatnom extraligovom dueli tréner Goluža.

Ak by sa však mal Tatran proti Füchse prezentovať podobným výkonom, tak to by v Berlíne utŕžil zrejme poriadny výprask.

A to, samozrejme, nik z prešovského tábora nechce. Faktom však ostáva, že „berlínske líšky“ sú jasným favoritom duelu s prešovským Tatranom.

Kým Prešovu niektoré opory chýbajú, či po zraneniach nemajú ešte optimálnu formu, vysoké ambície domáceho klubu má umocniť napríklad trojnásobný víťaz Ligy majstrov, posila z Paríž Saint Germain  Viran Morros.

Berlínčania sa však opierajú aj o také hádzanárske esá ako Chorvát Marko Kopljar či srbský gólman Dejan Milosavljev.

Narazíme na súpera, o kvalitách ktorého netreba veľa hovoriť. My sa musíme v prvom rade sústrediť na seba, dôsledne sa na zápas pripraviť a predviesť hru, na akú aktuálne máme,“ dodal tréner Prešovčanov.

Sú za tým len a len vážne rodinné dôvody

Na prvý zápas A–skupiny Európskej ligy doma proti CD Bidasoa Irun nastúpil aj hráč spojkového radu Tatrana Prešov Tomáš Rečičár.

V generálke naň však chýbal a proti Španielom výkonom príliš neoslnil.

Samotný hráč, odchovanec klubu a dvadsaťtriročný slovenský hádzanársky reprezentant, mal po debute v Európskej lige zmiešané pocity.

Jeho výkon poznačili vážne rodinné dôvody, o ktorých bližšie hovoriť nechcel. Priznal však, že bol hlavou niekde úplne inde.

Rečičár sa po zápase kajal, vraj bol voči trénerovi i spoluhráčom po zídení z ihriska dosť nepríjemný. Avšak dodal, že sa im krátko na to ospravedlnil.

Na extraligový zápas so Šaľou ale nenastúpil a nezahliadli sme ho ani v hľadisku prešovskej haly.

Generálny manažér klubu jeho neprítomnosť odôvodnil jeho vážnymi rodinným dôvodmi.

„Dali sme mu dočasné voľno. Dovtedy, kým to preňho bude nevyhnutné. Preto nie je v nominácii ani na zápas Európskej ligy v Nemecku,“ povedal Miroslav Benický.

Niektorí fanúšikovia si mysleli, že Rečičára za jeho reči na lavičke po zápase so Španielmi vyhodili.

„Neviem, či to mám nazvať dohodou, ale zhodli sme sa s generálnym manažérom v tom, že za daných okolností bude pre mňa lepšie, ak pár dní ostanem doma s rodinou. Tie dôvody, o ktorých stále platí, že nebudem o nich detailne hovoriť, pretrvávajú. Uvidím, čo bude ďalej,“ reagoval Rečičár na spomenutú poznámku.

„Nik ma ale z klubu nevyhodil. Ako vravím, len ma dočasne uvoľnili z tréningového procesu, samozrejme, i zápasového diania. Nakoniec i tréner videl, že nie som celkom v poriadku, že viac myslím na rodinu, na problémy, ktoré ju postihli, ako na hádzanú. Čo je v podstate pravda," vravel Rečičár.

O vzniknutej situácii už informoval aj trénera slovenskej reprezentácie Petra Kukučku.

Ak všetko bude doma o.k., dúfam, že čoskoro a rád sa vrátim dobehnúť v hádzanej zameškané.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Čaká ich európsky gigant, riešia aj iné veci. Vyhodili z kádra odchovanca?