Michalovce uspeli proti favoritovi, tréner aj hráčky však cítia mierne sklamanie

Vpravo tréner Michaloviec Peter Kostka v prvom zápase semifinále Európskeho pohára EHF v hádzanej žien MŠK Iuventa Michalovce – Benfica Lisabon.
Fotogaléria (8)
Vpravo tréner Michaloviec Peter Kostka v prvom zápase semifinále Európskeho pohára EHF v hádzanej žien MŠK Iuventa Michalovce – Benfica Lisabon. (Autor: TASR)
SITA|22. apr 2024 o 12:41

Nemám až takú pozitívnu emóciu, ako by som mal pri výhre o štyri či päť gólov, zhodnotil tréner Peter Kostka.

BRATISLAVA. Hádzanárky Iuventy Michalovce vstúpili úspešne do semifinále Európskeho pohára žien.

Zverenky trénera Petra Kostku v domácom prostredí zvíťazili v prvom súboji nad portugalskou Benficou Lisabon 30:28 a pred nedeľňajšou odvetou u súperiek majú k dobru tesný náskok.

Napriek tomu, že si Zemplínčanky pred vlastnými fanúšikmi poradili s favoritkami, bolo badať na ich tvárach mierne sklamanie.

"Nemám až takú pozitívnu emóciu, ako by som mal pri výhre o štyri či päť gólov. Jednoznačne sme mali takým rozdielom tento zápas zvládnuť, preto ma to hnevá.

Dva góly pred odvetou nič neznamenajú. Mali sme z toho doma vyťažiť viac," zhodnotil kouč Kostka podľa oficiálneho webu Iuventy.

Fotogaléria zo zápasu Michalovce - Benfica, 1. zápas semifinále Európskeho pohára (hádzaná)

Michalovské hádzanárky počas väčšej časti duelu viedli nad líderkami najvyššej portugalskej ligovej súťaže, pomáhali im aj zákroky brazílskej brankárky Nairy Almeidovej.

Po prvom polčase mala Iuventa k dobru tri gól (14:11), v druhej tridsaťminútovke vyhrávala aj 15:11 či 26:22, no súperky vždy dokázali skorigovať.

Domáce v závere nepremenili dva pokutové hody, aj preto Benfica prehrala v Michalovciach iba o dva góly 28:30.

"Od začiatku sme do toho šli naplno a chceli vydať zo seba maximum. Doma sme chceli viesť čo najvyššie, aby sa nám do Portugalska cestovalo čo najlepšie. Nebolo to jednoduché, ale som na dievčatá hrdá," uviedol po súboji päťgólová Martina Popovcová v športovom spravodajstve RTVS.

Odvetný duel sa uskutoční v nedeľu 28. apríla v portugalskom Lisabone.

Michalovské hádzanárky v tohtosezónnej edícii EP dosiahli už deväť víťazstiev a isto by sa nebránili, ak by si pripísali aj desiate.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Michalovce uspeli proti favoritovi, tréner aj hráčky však cítia mierne sklamanie