Slovenky dostali debakel. Nič nám nefungovalo, povedal tréner

Slovenské hádzanárky.
Slovenské hádzanárky. (Autor: TASR)
TASR|26. nov 2021 o 23:09 (aktualizované 27. nov 2021 o 07:03)

Čakajú ich súboje s Nemeckom a Poľskom.

Medzinárodný turnaj žien v Madride

Španielsko - Slovensko 35:15 (19:8)

Zostava a góly SR: Oguntoyová, Medveďová, A. Ivanicjová - Trúnková 3, Dulinová, Popovcová, Štefaniková 1, R. Bíziková 3, Pócsíková, S. Szarková, B. Lanczová 2, Rebičová 2, Bajčiová 2, Holejová 1, Hudáková, B. Bíziková, N. Némethová 1.

Rozhodovali: Rodríguezová Estévezová a Garcíová Gilová (obe Šp.)

MADRID. Hádzanárky Slovenska vstúpili do medzinárodného turnaja štyroch krajín v Madride prehrou. V piatok podľahli domácim Španielkam vysoko 15:35.

Úradujúce vicemajsterky sveta mali od úvodu jasnú hernú prevahu, už v polčase viedli 19:8 a v druhom dejstve svoj náskok ešte navýšili.

Iba 15 strelených gólov je pre slovenský tím zlá vizitka. Najlepšími strelkyňami výberu SR boli trojgólové Réka Bíziková a Nikoleta Trúnková.

Šancu na reparát majú slovenské hráčky už v sobotu, keď od 16.00 h hrajú proti Nemkám, ktoré v piatok zdolali Poľky 31:27. 

Pre zverenky trénera Pavla Streichera je turnaj generálkou na nadchádzajúci svetový šampionát v Španielsku.

Hlasy po zápase:

Pavol Streicher, tréner SR: "Od prvej sekundy nám dnes nefungovalo nič z toho, čo sme chceli hrať. Začínalo to hrou v defenzíve a veľké problémy nám v útoku robila ofenzívna obrana súpera. Navyše, ak sme sa aj dostali do šancí, tak sme ich vinou zlej efektivity nedokázali využiť.

A tak bol z toho obrovský rozdiel v skóre. Každý z nás si je vedomý, že vieme hrať lepšiu hádzanú, ako sme dnes predviedli. Našou úlohou je urobiť všetko pre to, aby sme sa proti silnému Nemecku prezentovali v oveľa lepšom svetle."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky dostali debakel. Nič nám nefungovalo, povedal tréner