Hádanka v zostave s remízovou tajničkou

Jeden z navrátilcov. Po dvojzápasovej pauze bol Marek Mihok opäť na trávniku.
Jeden z navrátilcov. Po dvojzápasovej pauze bol Marek Mihok opäť na trávniku. (Autor: mirano)
Sportnet|23. apr 2014 o 00:00

Futbalisti ŠK Futura Humenné doma remizovali. Na svojom trávniku v odvete po druhýkrát v rade.



HUMENNÉ. Futbalisti spod Vihorlatu privítali na svojom trávniku suseda v tabuľke. Súper z Námestova mal pred zápasom na východniarov manko jedného bodu a po záverečnom hvizde tak aj ostalo. Remíza 1:1 sa z humenského pohľadu málila, deľba bodov je druhou domácou jarnou stratou.

„Hráči, my – tréneri, vedenie klubu či diváci – všetci sme očakávali víťazstvo. Ja osobne som smutný, že sa tak nestalo, lebo mali sme šance aj na zisk troch bodov. Na druhej strane treba povedať, že po prestávke musel vážne zasahovať aj brankár Pillár a v závere zápasu bravúrne zvládol súboj vekom ešte dorastenec Ragan s trojicou hráčov súpera. Chceli sme teda viac, ale musíme brať aj bod,“ poznamenal hneď po stretnutí Martin Tongeľ.

Zostavový rébus

Tresty za karty, zranenia, choroby... To všetko bolo aspektom, ktorý určoval, že humenský tréner musel riešiť problém so zostavou. Kartárske „tresty“ Mihoka, Jakubča či Hreška, zranenia Legdana, absencia Lovsku, ďalší traja nastúpili so sebazaprením, iba vďaka injekciám...

„Aká bude zostava? To bola naša otázka týždňa. Pripravovali sme sa na rôzne alternatívy, úradná správa SFZ z piatka nám obsadenie postov pozmenila, bolo však iba pozitívne, že sme mohli rátať s Hreškom a Mihokom. Na lavičke nám ostali iba chlapci z dorastu. Sú snaživí, ale odtiahnuť v tempe celý zápas by bolo pre nich náročné. Takto zasiahli do hry z lavičky, zvládli to. Škoda, že Macej pri svojej šanci nemal pohotovejšiu reakciu, Ragan dobre nahradil zraneného Ovšianika, jeho dôležitý obranný zákrok som už spomínal,“ konštatoval humenský kouč.

Po 286 minútach

Kým v úvode jarnej odvety sa humenská ofenzíva zaskvela, teraz majú zásahy do zostavy vplyv aj na efektivitu útoku. Humenčania skórovali po 286 minútach.

A Pavol Šuľák bol strelcom, ktorý čiernu sériu prerušil v 39. minúte stretnutia. Predtým prehra v Martine, doma nulová remíza s Ružinou a výhra v Dolnom Kubíne zásluhou gólu v 23. minúte. A jeho autor Pavol Šuľák v jarnej odvete mieril presne už päťkrát. Nech mu to vydrží.

Derby vo Vranove

Najbližšiu sobotu nemá pred sebou humenská výprava ďalekú cestu. V sobotu 26. apríla čaká od 16.00 hod. futbalistov ŠK Futura Humenné derby u susedov – vo Vranove.

Duel, ktorý mal vždy svoju prestíž, či už hráčsku alebo trénerskú. Tentokrát napríklad aj z vranovskej lavičky, keďže na nej od zimy sedí Jozef Valkučák, známy exhumenský futbalista, neskôr aj tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádanka v zostave s remízovou tajničkou