Guardiola urobil z Bayernu Barcelonu, hnevajú sa fanúšikovia

Tréner Bayernu Pep Guardiola a Arjen Roben.
Tréner Bayernu Pep Guardiola a Arjen Roben. (Autor: SITA/AP)
Michal Trško|23. apr 2014 o 23:31

Bayernu na dobrý dojem v Madride nestačila ani výhra 15:3 na rohové kopy.

BRATISLAVA. Obrovská dominancia v držaní lopty, množstvo prihrávok v strede poľa a čakanie na jednu kolmú dopredu. Tá prihrávka však občas nepríde a sú z toho problémy pri vytváraní si gólových šancí.

Roky podobne hrá FC Barcelona a roky takto vyhrávala súťaže v Európe. Podobne fanúšikom v stredu predstavil na štadióne Realu Madrid jej bývalý tréner Pep Guardiola svoj terajší klub Bayern Mníchov.

V Nemecku o pár týždňov zakončí prvú sezónu. Mužstvo už mal čas prebudovať podľa vlastných predstáv.

Boring Guardiola

Fanúšikov si výkonom svojich hráčov v Madride však nezískal. Ak by ste po prehre Bayernu pátrali na Twitteri po odkazoch na Guardiolu, sama sociálna sieť vám ponúkne jeho meno spolu s anglickým výrazom boring – nudný.

Guardiolovi dokonca vymysleli výraz Arselona, ako spojenie toho najnudnejšieho z hry Arsenalu Londýn a Barcelony.

Veľká časť fanúšikov velebí spomienky na útočný futbal pod vedením trénera Juppa Heynckesa v minulej sezóne.

Bayernu sa však doteraz darilo aj pod Guardiolom. Jasne a rekordne rýchlo vyhral Bundesligu, dominoval aj doterajšiemu priebehu Ligy majstrov. Posledné týždne to však nie je celkom Bayern z minulej sezóny.

No hrať geniálny futbal každý deň nedokáže s mužstvom nijaký tréner, ani Heynckes by to nedokázal.

Rohové kopy fanúšikom nestačili

Bayernu na dobrý dojem v Madride nestačila ani výhra 15:3 na rohové kopy, 10:6 na strely na bránku či 15:9 na strely celkovo. Prvý polčas odohralo nemecké mužstvo takmer stále s loptou na kopačkách, jej držanie ovládlo v pomere 74:26 (celkovo 64:36).

Real strelil jediný gól zápasu z brejku a mohol z nich pridať ďalšie. Až na posledných niekoľko minút bol nebezpečnejší. Müller či Götze šance v závere nepremenili, a Guardiola tak ako tréner na štadióne San Bernabeu prvýkrát prehral.

Zásadným rozdielom medzi Bayernom a Barcelonou tak zrejme nebude držanie lopty, ale Lionel Messi. A ním nie je ani Franck Ribéry.

Ak sa teda Messi netrápi ako momentálne, dokáže zápas rozhodnúť aj sám. Nikto z hráčov Bayernu podobné schopnosti v stredu neukázal a budúci týždeň v odvete budú musieť doháňať jednogólovú stratu.

"Budeme mať za sebou našich fanúšikov a pôjdeme za výhrou," hovorí pred odvetou Müller na Twittri Bayernu.

Takto fanúšikovia vidia rozdielnu taktiku Bayernu a Realu

bl7zq1miaae3ot-_r9854.jpg


Semifinále Ligy majstrov

Real Madrid - Bayern Mníchov 1:0 (1:0)

Góly: 19. Benzema

ŽK: 57. Isco (Real.), rozhodoval: Webb (Angl.)

Real Madrid: Casillas - D. Carvajal, Sergio Ramos, Pepe (73. Varane), F. Coentrao - Xabi Alonso - Modrič, Isco (82. Illarramendi) - A. di María, Cristiano Ronaldo (73. G. Bale) - Benzema

Bayern Mníchov: Neuer - Rafinha (66. J. Martínez), J. Boateng, Dante, Alaba - Lahm, Schweinsteiger (74. Th. Müller) - Robben, T. Kroos, Ribéry (72. M. Götze) - Mandžukič

benzema.gif

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Guardiola urobil z Bayernu Barcelonu, hnevajú sa fanúšikovia